- Kategori
- Yemek - Mutfak
DÜĞÜN ÇORBASI
DÜĞÜN ÇORBASI
DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMELER
kuzu gerdan
1 baş kuru soğan (iri doğranacak)
2 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz
kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı un
TERBİYE İÇİN
1 kase süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 limonun suyu
YAPILIŞI
Dilimlenmiş kuzu gerdan etlerini yıkanıp süzelim ve yağsız tavada her iki yanını çevirerek kızartalım ve bir tencereye alalım. Üzerine yeterince sıcak su ekleyerek pişmeye bırakalım. Pişerken, içine kuru soğan, tane karabiber ve tuz da eklenip etler yumuşayana kadar haşlayalım.
Etleri süzülüp, suyu ayrı bir kaba alalım.
Unu, tere yağ ile kokusu çıkacak şekilde kavuralım yavaşça soğuk su ilave ederek topaklanmaması için devamlı çırpıcıyla çırparak karıştıralım. Et suyu ilave ederek kaynatalım.
Haşlanmış etleri kemiklerinden ayrılıp, didikleyerek kaynamakta olan çorbanın içine ilave edelim. .
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve limonun suyu çırpılıp terbiyesini hazırlayalım ve kesilmemesi için bir kepçe çorba suyundan karıştırıp yavaş yavaş çorbaya dökerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
Servis yaparken tereyağında kırmızı pul biberi yakılarak çorbanın üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.