Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Dukan diyeti nedir?

Dukan diyeti nedir?
 

Dukan diyeti


Dukan diyeti nasıl yapılır?

Dukan diyetinin evreleri nelerdir?

Dukan diyetine başlamak isteyen kadınların herhalde en çok sorduğu sorular bunlar. Dukan diyetine başlamadan önce mutlaka dukan testini yapmalısınız.

Öncelikle dukan testini yapmak için şurayı ziyaret edebilirsiniz. Burada dukan testi için size sorulacak soruların türkçe açıklamaları bulunuyor.

Dukan testi yapmalısınız çünkü atak evresinin kaç gün süreceği, seyir ve güçlendirme evresinin ne zaman biteceği size bu test sonucu söyleniyor.

Dukan testi özellikle protein ağırlıklı bir testtir. Atak evresinde sürekli protein içerikli besinler yiyoruz. Bunlar genellikle et oluyor. Bol su içiyoruz ve kısa sürede kilo veriyoruz. Aslında kısa sürede kilo vermesinin sebebi kas ve su kaybı ancak bu motive edici oluyor.

Atak evresi bitince de seyir evresine geçiliyor. Seyir evresinde ise 1 gün protein 1 gün sebze tüketiyoruz. Böylece seyir evresine başlıyoruz.

Bu arada dukan diyetinde izinli besinler ve sınırlı izinli besinler bulunuyor. İzinli besinler gün içinde dilediğiniz saatte dilediğiniz miktarda tüketebilirsiniz. Sınırlı izinli besinler ise adı üstünde sınırlı seviyede tüketebileceğiniz besinler.

Güçlendirme evresi de yine vermiş olduğunuz kiloları korumak için yapmanız gerekenleri anlatır. Test yapmayı ihmal etmeyin. Bu aralar en popüler diyetlerden biri olan dukan diyeti, protein bazlı bir diyettir. Türkiye protein bazlı bir başka diyette karatay diyeti.

Atak evresinin önemi hakkında bilgi de verelim. Bu evre önemlidir çünkü kişiye göre değişir. 1-10 gün arasında değişir. Obez olanlarda bu süreç 10 gün sürebiliyor. Bu yüzden dukan testini yaptırmalı ve size önerilen atak evresini tamamlamalısınız.

Karatay diyeti hakkında da size bol bol bilgi vereceğiz.

Bir sonraki yazımızda size atak evresi, seyir evresi, güçlendirme evresi hakkında bilgi vereceğiz ve sınırlı izinli besinler ile izinli besinlerden bahseceğiz. Aynı zamanda alkali diyeti, isveç diyeti, karatay diyeti, detoks diyeti, ender saraç diyeti gibi ünlü diyetlerden de bahsedeceğiz.

Bizi takip edin.

Her gün 1 güncel makale ile karşınızda olacağım.

 
Toplam blog
: 12
: 1627
Kayıt tarihi
: 28.09.14
 
 

1986 doğumluyum. Özellikle diyet, kilo verme, kilo alma üzerine makaleler yazıyorum ve sizinle pa..