Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '10

 
Kategori
Spor
 

Dünya Halter Şampiyonu Nurcan Taylan 'ın suçu ne?

Dünya Halter Şampiyonu Nurcan Taylan 'ın suçu ne?
 

Ülkemde kurallar, sadece kâğıt üzerinde kalıyor. Kuralsız her yere hakim!Kim kuvvetli ise, kurallar unutuluyor! Bunun son örneğini A Milli Basketbol Takımımızın Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olmasında görüyoruz.
12 Dev Adam, 12 Eylül’de hangi siyasi görüşten, etnik yapıdan olur olsun, vatandaşlarımıza büyük bir sevinç yarattı. 12 Dev Adam’dan şampiyonluk bekledik. Ama...
ABD, bizden güçlü çıktı, kupayı onlar kazandı, Kupa ABD’ye gitti.?? İkincilik bizim için de büyük bir başarıydı. Her başarı ödüllendirilir; biz de ödüllendirdik. Ama... İpin ucunu kaçırdık. Başbakan, ödül yönetmeliğinin dışına çıkarak, örtülü ödenekten verildiği söylenen 28, 5 milyon TL’lik çeki prim olarak 12 Dev Adam’a verdi. Prim, çok tartışıldı. Hatta Ankaralı bir avukat “Anayasa’nın eşitlik ilkesiyle yasal gerçeklere aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması ve iptali” istemiyle dava açtı. Şampiyon olan ABD ne kadar prim verdi. İşte cevabı:
“ABD, kendi basınına göre B takımıyla geldiği Türkiye’de 12 Dev Adam’ı yenerek yenilgisiz Dünya Şampiyonu oldu. MVP Kevin Durant’in önderliğinde bu başarıya ulaşan NBA yıldızlarına bu birincilik için 25’er bin dolar verildi.
2008 Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Rüya Takım da aynı primle ödüllendirilmişti." Garip mi buldunuz? Üzüldünüz mü? Kızdınız mı?
Türkiye’nin verdiği prim başka basketçilerden sulandırmaz mı? Sulandırır.Türkiye, basketbolda dünya ikincisi olan basketçilere bu kadara para verirken Dünya Halter Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazanan Nurcan Taylan'a ne verdi? Sıkı durun, açıklıyorum: Sadece 1000 Cumhuriyet altını. Yani 414 bin lira! Nurcan’ın suçu ne? 12 Eylül’den sonra Dünya Halter Şampiyonu olması.Yazık!
 
Toplam blog
: 287
: 1147
Kayıt tarihi
: 13.07.10
 
 

1960 Ankara doğumluyum. Bir kamu kuruluşundan emekliyim. Yazmayı ve okumayı bir yaşam tarzı sayarım...