Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '19

 
Kategori
Dünya
 

Dünya İkiden Büyüktür!

Dünya'daki adaletsiz ve hukuksuz zorba düzenini Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya Beşten Büyüktür" sözüyle formüle etmişti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesinin yürüttüğü dünya düzeni, özellikle Müslüman ülkeler üzerinde her türlü hukuksuzluğa yol veriyordu.

Bugün dünyanın en güçlü ve sömürgeci devletleri dünya güvenliğini sağlıyor!!..Esasen kuzunun can güvenliği kurt'a emanet durumu bu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mazlum milletler adına karşı çıktığı hakikat bu...Dünyanın en önde gelen silah üreticileri dünyanın güvenliğinden(!) sorumlu olunca, elbette savaşlar hiç bitmiyor!

ABD başta olmak üzere, İngiltere, Rusya, Çin ve Fransa'nın oluşturduğu beş ülke, veto hakları nedeniyle kendi menfaatlerine ters düşen her türlü BM kararını veto edebiliyorlar.

Özellikle ABD'nin, çağın zalim haydutu İsrail'in her türlü hukuksuz ve hayasız saldırılarına karşı kalkan olduğunu tüm dünya defalarca gördü, görüyor.

Diğer üç ülke de kendi dış politikalarına uygun hareket etse de, asıl olarak Güvenlik Konseyi'nin kullanan  İsrail adına Amerika olmuştur!

Şu son Golan tepeleri ilhakı kararından sonra, bu gerçek bir kere daha su yüzüne çıkmıştır. Yahudi lobisinin güdümündeki Amerika Başkanı Trump, Kudus'ü İsrail Başkenti olarak tanıdıktan sonra, Suriye'nin Golan tepelerini de İsrail'e bahşeden kararı imzaladı!!!

Kimin malını kime veriyorsun, diyen çıkmasa da, Güvenlik Konseyi'nin diğer daimi üyeleri de dahil dünyanın önemli aktörleri bu karara karşı çıktı.

İngiltere, AB, Rusya ve elbette Türkiye, Trump'ın aldığı bu kararı yok saydı!

Trump'ın gerçek yüzünü ortaya çıkardığı Amerika, AB dahil  tüm dünyayı İsrail'e kurban etmeye azmetmiş...ABD için, İsrail bir yana dünya bir yana...

Aslında, Güvenlik Konseyi denen Matruşka'nın son iki "bebeği" Amerika ve İsrail...Şöyle ki, en temelde İsrail bulunuyor...Dünyayı terörize eden, her türlü zulüm ve fitnenin kaynağı da bu son bebek!!!

Bu yüzden diyorum ki, belki de bugün söylenmesi gereken, Dünya Beşten Büyüktür'den öte "Dünya İkiden Büyüktür" demek olacaktır!

Bu gerçek dünyanın öteki ülkelerinde de ayan beyan görüldüğünde, gerçek dünya barışı için umutlar yeşerecektir...

Ancak, dünyanın bu kan ve gözyaşından kurtuluşu için söylenecek son söz şu olacaktır:

Dünya Bir'den Büyüktür!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..