Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Dünya İyi Yöne Gitmek Durumundadır..

Eylül ayında kadınların araba kullanımına izin verilmişti Suudi Arabistan'da, şimdi de Mart ayından itibaren sinemalara izin çıkıyor.

Sinemalar açılacak ve vatandaş vizyondaki filmleri rahatlıkla izleyebilecekler.

Bu duruma ister yabancı sinema şirketlerin sermaye üzerindeki baskısı deyin ne derseniz deyiniz ama bir gerçek var ki o da Ortadoğu İslam ülkelerindeki yavaş yavaş kapitalizm sürecine kapı araladığıdır.

Aralamayıp da ne yapacak?

Zaten bizim anladığımız anlamda İslamiyetin yaşandığı söylenemez Ortadoğu'da. Gördük Kudüs meselesindeki birlik beraberliklerini. Umurlarında bile olmadı.

Olmasın da zaten.

İslam inancına göre Kudüs ilk Kabe'yse bu inanç ve bu doğru baki kalacaktır. Kudüs'ün İsrail'in başkanti olsa ne yazar olmasa ne yazar..

Kudüs aynı zamanda Musevilerin de Hristiyanların da kutsal merkezleridir.

Ne kadar güzel ki üç semavi dinlerin ortak kutsal mekanı Kudüs şehrinde.

Suudi Arabistan'ın daha önce gündeme getirdiği "ılımlı islam" modelini önemsiyorum.

Dünyanın barışa ihtiyacı var. Daha önce de yazdım. İbrahim-i dinler şemsiyesi altında üç büyük din aynı şemsiye altında kardeşçe yaşamayı saylayacaktır diye düşünüyorum.

Her üç dine inananların hiç birinde ötekileştirme duygusu taşımamakla birlikte özellikle yeni dünya düzeniyle birlikte karşılıklı ticari ilişkilerin oluşturduklarını görmekteyiz. Yani Musevi Müslüman Hristiyan dinlerine mensup insanlar birbirlerinden ürün satın almakta ürün satmaktadır.

Ortadoğu'da yaşanmakta olan mezhepsel çatışmalar gibi de görünse aslında Amerika tarafından örgütlendirilmiş birer terör örgütleridir. Soruyorum size binbeşyüz yıldır farklı mezheplerle içiçe yaşanırken neden bugün mezhepler birbirleriyle çatışıyormuş algısı oluşturulmak isteniyor?

Nedeni ortada..

Ortadoğu'da kaos yaratmak. Kan dökmek. Silah tuccarlarına kazandırmak. Büyük Ortadoğu Projesini (BOP) gerçekleştirmek..

Amerikanın yaptığı bu!

Şimdi de Kudüs formulüyle ılımlı islam modelini hayata geçirerek Ortadoğu coğrafyasına serbest piyasa modelini hayata geçirmektir.

Trump'un kendi kararı gibi görünen Kudüs açıklamasının Putin tarafından da İran tarafından da destek aldığını düşünüyorum..Hatta Almanya'nın da.

Kapalı kapılar ardı işleridir bu tür işler!

Demem şu ki; Ortadoğu'da seçimler yapılacak ve Amerika'nın yanında yer alabilecek adayların seçilmeleri sağlanacak, ardından BOP fiili olarak hayata geçecektir.

Ilımlı islam modeline geçildiği andan itibaren Ortadoğu İslam ülkeleri, şaşırmayın ama ülkemizden daha erken Avrupa standartlarına adapte olacaktır. Zira müşterilerimden biliyorum. Alışverişe gelen turistlerin çoğu İncilizce biliyor. Bu da eğitim düzeylerini gösterir. Yaşam tarzlarına baktığınızda ülkemize geldiklerinde ne kadar modern kıyafetli bayanlar olduğunu görebiliyorsunuz..

Aslında dünya iyi yöne doğru gitmek zorundadır..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..