Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '07

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Dünya kadınlar günü

Dünya kadınlar günü
 

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarına kutlu olsun. Yirminci yüzyılla birlikte, pek çok özel gün belirlenip kutlanmaya başladı. Doğal olarak da bu özel gün kutlama muhaliflerinin geliştirdikleri söylemleri duymaya başladık. ' Bu kutlamalar Hıristiyan adetleridir. ' diyenlerden, ' Emperyalizmin bu oyununa gelmeyelim ' diyenlere, ' tüketim toplumu yaratmanın yöntemidir ' diyenler bile oldu. Hatta işi biraz daha abartıp, örneğin anneler günü kutlamaları için; ' Anneler bir gün değil hergün hatırlanmalıdır. ' ya da kadınlar günü için; ' Kadınlar gününü kutlamak, kadınlara hakarettir.' diyenlere rastladık. Ancak bu söylem sahiplerinin, annelerini hatırladıkları günleri görmediğimiz gibi, karılarını dövmekle övündüklerine de tanık olduk, çoğu zaman.

Amacı ya da çıkış nedeni her ne olursa olsun. Bu günlerin kutlanması gerektiğine inanıyorum. Böyle özel günlerin sağladığı sinerjinin de uzun süre devam ettiğine inanıyorum.

Ben de bu özel günde; başta, Türk Kızı, Gök Kızı, Atatürk Kızı Rahmetli Sabiha Gökçen olmak üzere; 29 Ekim 1936 tarihinde kaybettiğimiz, ilk şehit havacı genç kızımız Eribe Kartal( Hürkuş)' ı, 21 Mayıs 1965 de kaybettiğimiz, Şehit Amatör Paraşütçü Ülker Korkut'u, 7 Ağustos 1965 de kaybettiğimiz, Şehit Paraşütçü Veliye Bayar'ı, 15 Temmuz 1971 de kaybettiğimiz, Şehit Amatör Paraşütçü Naciye Sakarya' yı, 1987 yılında, Uşak/Banaz da kaybettiğimiz, şehit pilot Havva Bulut'u, şehit pilot Burçin Dağlıoğlu' nu, 11 Temmuz 1987 de Erzincan'da kaybettiğimiz, Şehit Paraşüt Başlangıç Öğrencisi Fadime Erdem'i, 23 Eylül 1988 de kaybettiğimiz, Şehit Amatör Paraşütçü Sibel Yalım' ı, Mayıs 1989 da kaybettiğimiz, Şehit Pilot Kudret Gümüş'ü, 1990 yılında İnönü' de kaybettiğimiz, Şehit Öğretmen Pilot Mukadder Kaygısızer' i, 1998 de Ankara/Gölbaşı' da kaybettiğimiz, Şehit Öğretmen Pilot Tülay Pelit' i, 12 Şubat 2001 de Adana' da kaybettiğimiz, Şehit Amatör Paraşütçü Ayşe Söylemez' i, 15 Ağustos 2005 tarihinde İnönü' de kaybettiğimiz Şehit Planör Öğrenci Pilot Neslihan Temizer' i rahmetle anıyor, anıları önünde saygıyla eyiliyorum. Ruhları şad olsun.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..