Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '10

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Dünya özürlüler gününde engelli için sporun önemine dikkat çektik(!)

Dünya özürlüler gününde engelli için sporun önemine dikkat çektik(!)
 

Dünya Özürlüler Günü bizim için önemli bir gün…

Tüm sorunlarımıza dikkat çekmek için bize yetmeyeceğini bildiğimiz bir günü bir haftaya yayarak sorunlarımız ile alakalı dikkat çekici etkinlikler düzenleme fırsatı(!)

Kimimiz sanata vurgu yaptı, kimimiz mimariye, kimimiz ulaşıma kimimiz de toplumun bakış açısına…

Biz de İstanbul Özürlüler Spor Kulübü olarak engellinin yaşamında sporun önemine değinecek ve spor ile engellilere hayata katmak yönünde toplumun dikkatini çekecek sportif bir etkinlik organize etmeyi kararlaştırdık.

İstanbul Özürlüler Spor Kulübü Ampute Futbol takımı, Türkiye Ampute Futbol Liginde iki yıldır İstanbul’u temsilen tek takım olarak yer alıyor. Ampute futbolu kaçımız biliyordur(?)

…Ben de sonuçta bu çalışma içinde yer almadan önce bilmiyordum.

Ampute nedir?

Kişinin kol, bacak, ayak veya elinin tümü veya bir kısmı yok ise bu durumuna ampütasyona uğramasıdır ve biz buna kısaca ampute diyoruz.

Ampute futbol ise bir bacağı olmayan sporcuların kanedyen kullanarak, bir eli olmayan sporcuların da kaleci olarak görev yapıp oynadıkları bir futbol türü…

Dünyada yıllardır yaygın olarak oynanıyordu fakat ülkemize geleli daha çok olmadı.

İstanbul’u temsilen katılan tek takım olan benimde başkan yardımcılığını yaptığım İstanbul Özürlüler Spor Kulübü Derneği Ampute Futbol takımı geçen yıl kurulan Lig ile birlikte Türkiye genelinde 14 takım ile yarışıyor.

Geçtiğimiz yıl Ligi 6.sırada tamamlayan takımımız bu yıl daha başarılı bir istikrar gösteriyor ve ilk üçüncü sırada almak için tüm gücü ile mücadele ediyor.

Güçlü yönetim kadromuz, genç dinamik sporcularımız ile birçok engeller özveri ile aşılmaya çalışılıyor.

Sportif bir etkinlik ile dikkatleri çekme arzumuz, 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününün Haftasına gelen maçımız ve Kayseri’den gelen sporcu arkadaşlarımız ile birlikte hem maç, hem kokteyl ile birlikte bu güne özgü bir program olarak başarı ile gerçekleşti.

İstanbul Özürlüler Spor Kulübü Derneğinin Düzenlemiş olduğu “5 Aralık Engelliler Ve Spor etkinliği” engellilerin spor yapmasının hayatlarına katacağı artı yönleri medya, basın ve kamoyu ile paylaşmak üzere düzenlendi.

Spor yapmamıza destek veren Zeytinburnu Belediyesi sayesinde güzel bir program gerçekleştirildi. Maçlarımızı ve antrenmanlarımızı yaptığımız Zeytinburnu Hasan Doğan Spor Tesislerinde düzenlediğimiz etkinliğe soğuk havaya rağmen büyük bir katılım olması ise ne kadar önemli bir konuya bu önemli günde vurgu yaptığımızı cümle âleme göstermiş oldu.

…Herkesin yüzündeki tebessüm ortamı ısıtmaya kâfi geldi. Maç öncesinde saat 11.00 de toplanan kalabalık saat 14.00 de başlayan maça kadar kokteyl ve sohbetle hoşça vakit geçirdi.

İstanbul Özürlüler Ampute Futbol Takımı ve Kayseri Engelliler Ampute Futbol Takımı Senomoni ve İstiklal marşının Okunmasının ardından 5. Haftanın İstanbul Karşılaşması başladıklarında seyirci soğuk havaya rağmen Tribünleri doldurmuştu.

Tribünlerde herkesin yakından tanıdığı önemli misafirleri ağırlamak sporcu gençlerimizde en başta heyecana ve maça daha sıkı sarılmalarını sağlamıştı.

Tribünde yerlerini alan; İstanbul Özürlüler Spor Kulübü Onursal Başkanı Ak Parti Genel Sekreteri İstanbul Millet Vekili İdris Naim Şahin, İstanbul Özürlüler Sk Başkanı Ahmet Korkmaz, Baş. Yardımcısı Opr Dr Şenel Yediyıldız, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Saka, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan, Esenler Belediyesinden Yakup Yeşiltaş, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, Seyitnizam, Gökalp, Çırpıcı, Veliefendi, 5 Telsiz Mahalle Muhtarları, TSD İstanbul Şubesi Yöneticisi Hatice Korkmaz, Avrupa Engelli Golf Şampiyonu Mehmet Kazan ve İstanbul Özürlüler Spor Kulübü taraftarları vardı, maçın heyecanı ve hızlı başlaması soğuk havayı unutturdu fakat sporcularımız tribündeki önemli misafirlerin karşısında oynamanın verdiği heyecanı ile ilk yarıyı Kayseri Engelliler Spor Kulübünün attığı bir gol ile 1-0 yenik bittirdi.

Maçın İkinci yarısında ise İstanbul Özürlüler Hızlı başladı ve Küçük ve Büyük İsmail’ler, Hüseyin, Coşkun, İlyas ve Eray’ın güzel oyunu ile maçı 2 Gol atarak 2-1 yenmeyi başardı.

Etkinlik güzel bir futbol karşılaşması ile sonlanırken spor ile engeller aşılır yeter ki gayret olsun mesajı verilmiş oldu.

 
Toplam blog
: 108
: 2338
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Bu Blogda; Engelleri her şeye rağmen aşarak hayatı engelsiz yaşamaya çalışan; eş, anne, çalışan, ..