Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Dünya Şampiyonu İspanya!

Dünya Şampiyonu İspanya!
 

Tarih 11. Haziran 2010, yer Güney Afrika, dünyanın en büyük organizasyonu başlıyor.

19. Dünya kupası sahibini arıyor.

Ne favoriler var… Ne favoriler var…

Dünya kupasını en fazla kazanan Brezilya, ondan sonra en fazla kazanan İtalya, Almanya, Arjantin, Fransa(!), İngiltere, tabi bir de son Avrupa şampiyonu İspanya. Ancak İspanya’ya şans verenler fazla değil. Nasıl olsunlar ki? Son Avrupa şampiyonu, ilk maçında Türklerden kurulu İsviçre’ye 1–0 kaybediyor!

Birinci tur maçlarından sonra Güney Afrika’da adeta bir Amerikan fırtınası esiyor! Amerika kıtasından katılan tüm takımlar neredeyse 2. tura çıkmışlar…

Çeyrek finale bakıyorsun 5 Güney Amerika yine sahalarda…

Yarı finale gelince bu 5 takımdan, kimsenin ihtimal vermediği Uruguay Amerikan temsilcisi olarak kalıyor. Onlarda Hollanda’ya 3-2 yenilerek final şanslarını kaybediyorlar.

Birinci tur maçlarında Sırbistan’a yenilerek, taraftarlarında hayal kırıklığı yaratan Almanya, sonraki maçlarında, önüne gelene dört, arkada kalana üç çekerek(!) yarı finale kadar geldi. Kimlere dört çekmemişti ki… İlk akla gelen İngilizlere 4-1, favori Arjantin’e 4-0, Avustralya’yı falan saymaya gerek var mı? Onlar da yarı finalde İspanya’ya 1-0 kaybederek, final şanslarını yitirdiler. Tıpkı bizim 2002 deki şampiyonada olduğu gibi. Biliyorsunuz biz de o turnuvada iki kez Brezilya’ya yenilip, üçüncü olarak tarihi bir başarı elde etmiştik. Almanlar bu turnuvada Uruguay’ı 3-2 yenerek üçüncü oldular.

Evet, finalde Hollanda-İspanya vardı. Herkesin dört gözle beklediği maçı İngiliz hakem Howard Webb yönetiyordu. Maç herkesin beklediği gibi başladı ve 120 dakika öyle devam etti.

Takımlar girdikleri pozisyonları cömertçe harcadılar! İngiliz Hakem Howard Webb öylesine berbat bir maç yönetti ki, İspanyolları çileden çıkarttı. Daha ilk yarıda Hollanda 9 kişi kalabilirdi! Nigel de Jong ve Mark van Bommel oyundan atılabilirdi. Hakem eyyam yaparak bu oyuncuları oyunda tuttu! Ta ki maçın 109.dakikasına kadar. O dakikaya kadar her alanda sertlik uygulayan Hollandalı futbolculardan Heitinga’nın 2. sarıdan kırmızıyı görmesi ile sahada 10 kişi kaldılar. Bundan sonra iyice rahatlayan İspanya, maçın 116. dakikasında aradığı golü İniesta ile bularak, hak ettiği kupaya ulaştı.

Bildiğiniz gibi Dünya kupası elemelerinde İspanya bizi 2 kez yenerek katıldı. Elemelerde tüm maçlarını kazandılar. Tabi Hollanda da bu maçtan önce oynadığı son 25 maçını kazanarak finale geldi. İspanya’nın bizi yenmesi hiç kolay olmamıştı. Ancak bu takım gidip Dünya şampiyonu oldu! Şimdi Fenerbahçelilerin akıllarına takılan bir soru; Guiza bu takımın bir parçası mıydı? Hiçte inandırıcı gelmiyor! Ama maalesef bu bir gerçek!

19. Dünya kupasına damga vuran iki olay vardı. Birisi Özgürlük çalgısı olarak lanse edilen, bence geri kalmışlığın ve gürültü kirliliğinin dik alası Vuvuzela, bir diğeri de ondan pek farkı olmayan yorumcu Ömer Üründül!

Bence her ikisi de çağdışı ve gürültü kirliliği!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..