Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '16

 
Kategori
Dünya
 

Dünya savaş planları

Dünya savaş planları
 

Yeryüzünde en çok acı çeken Ortadoğu ve İslam dünyası, 3. Dünyanın % 40’ı.

Ateş topuna dönen Ortadoğu’da durum karmaşık.  Bölgede dönen dolaplar  “dünya savaşı” görünümünde. Yine paylaşım mücadelesinde savaşın tarafları belli.

Emperyal ülkeler artık birbirleriyle doğrudan savaşmıyor. İngilizceden dilimize uyarlanan Proxy War- Vekalet Savaşları yapılıyor. Savaşın vekaleti terör örgütlerine verilmiş durumda. Her ülkenin kendine göre ve adına savaştırdığı bir grubu- örgütü var. Taraf devletler gizli veya açık terör gruplarına sahip çıkıyorlar, destekliyorlar. Bu grupların adı, yer ve zamana göre kah özgürlük savaşçıları, kah terör örgütleri ya da kurtuluş- özgürlük orduları oluyor. Onların adı bilinen şeyler ve her gün söylenip sayılıyor. Onlar din adına, mezhep adına, özgürlük için, demokrasi için, hak ve adalet için ya da cihat için savaştıklarını sanıyorlar. Çoğunun belki de arkada dönen dolaplardan haberi yok. Kafaları uyuşuk,  huriler hayali ile ahiret hesabı yapıyorlar.

Dünyada savaş planları, süper güçler tarafından yıllar öncesinden yapılıyor. Savaş veya mücadele esnasında kendilerine karşı çıkabilecek güçler, savaş öncesi çeşitli kumpaslarla  kırılıyor. Savaşa karar verilen bölge için milyarlarca dolar harcanıyor. Savaş öncesi bölgede, süper güç adına binlerce ajan çalışıyor. Bölge insanının zaafları, alışkanlıkları, kültürleri ölçülüp biçiliyor. Özellikle sosyal medya aracılığıyla demokrasi ve özgürlük müjdeleri verilerek etnik gruplar, mezhep farklılıkları körükleniyor. Halk kutuplaştırılıyor. Plan uygulamaya sokulmadan önce kafaya alınabilecek bölge içindeki liderler ayarlanıyor. Onlara, “şöyle büyüksün, yiğitsin, böyle yücesin, senden babayiğit yok bu bölgede, astığın astık kestiğin kestik, korkma, arkanda biz varız” anlamında sözlerle pohpohlayıp gaz veriyorlar. Öte yandan etnik, mezhep ve ırk ayrımcılığına  “özgürlük”, halka “demokrasi, insan hakları, eşitlik” gibi kulağa hoş gelen fakat uygulamada ifade ettikleri anlamın zerresi bile görülmeyen nutuklar çekiyorlar.

Asya ve Ortadoğu dünyadaki petrol kaynaklarının %70’ne sahip. Toplam petrolün yarısı İslam ülkelerinden çıkıyor. Dönem dönem yapılan araştırmalardan elde edilen bilgiler dünyada petrol rezervlerinin sanıldığının aksine daha çok olduğunu göstermektedir. Bu artışta da yine Ortadoğu’nun başı çektiğini görmekteyiz. 2005 yılında yapılan araştırmaya göre Ortadoğu, toplam rezervin %61,8 ‘ine sahip bulunmaktadır.  Ortadoğu’dan Batı’nın kasalarına akan para miktarının 3-4 trilyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Ülkemizin jeopolitik konumunun yanında, diş bileyenlerinin çokluğu, Anadolu topraklarının da plana dahil edildiğini gösteriyor.

Türkiye’de, “ Suriye’ye benzeriz, benzeyeceğiz” derken, genel manzara benzedi bile. Terör aldı başını gidiyor. Geçmişte yapılan uyarılar, tahminler doğru çıktı sözü herkesin bildiği durum. “Türkiye 1. Dünya Savaşı’nın günlerine benziyor” yorumları gittikçe çoğalmakta. Yapılacak iş, birlik ve bütünlük içinde ayrılıp bölünmeden zor günlerin üstesinden gelebilmek. Baştakilerin görevi özellikle böyle günlerde kutuplaştırmadan ziyade birleştirmek olmalı.

Hüseyin Seyfi

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..