Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Dünyada iman ahirette mekan!!!

Dünyada iman ahirette mekan!!!
 

Başlığı görünce yanlış yazıldığını düşünmüş olabilirsiniz. Değil; bilerek böyle yazdım. Biraz düşünürsek, insana dünyada mekandan daha gerekli olanın iman olduğunu anlayabiliriz.

Toplumda yerleşik olan "dünyada mekan, ahirette iman" sözüne aldanarak yeni ve güzel bir eve sahip olma arzusuyla gösterdiğimiz çabayı, gerçekte cennet mülklerine ulaşmak için göstermemiz gerekmiyor mu?..

Sahip olduğumuz her mülk üstelik tatmin değil tatminsizlik duygusu verir. Çünkü ulaştığımız anda çok daha mükemmeli ve kusursuzunun varlığını farkeder, bu kez onu elde etmek için uğraş veririz.

Oysa dünya hayatında sahip olmak için çaba gösterdiğimiz ve zamanla eskimeyen, bozulmayan ya da çürüyüp yok olmayan bir şey var mıdır? Hepsi bozulup yok olacaktır.

Dünyada yapılanların hepsi bir gün yok olacak ve yalnız Allah rızası için yaptıklarımızla Rabb’imiz huzurunda hesap vereceğiz. Ya hatamızı ‘o gün’ fark edecek olursak?..

O nedenle iman etmek insan hayatının en önemli konusudur; insana hem dünyada hem ahirette mutlu ve huzur dolu bir yaşam sunar

Allah'ın dilemesiyle sahip olacağımız iman, sonsuza dek yaşayacağımız en kusursuz ve muhteşem mekanların kilidini açacak olan anahtardır.

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..