Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Dünyada yılın Derneği...

Dünyada yılın Derneği...
 

21.10.2014

Başarı hemen bir çırpıda bir hareketle, bir sözle olmuyor. Başarı aslında yapılan her bir adımın, emeğin yıllara yayılmasıdır. Öncelikle kişi yaptığı işe inanıp güvenince yani sadece başarılı olmak için değil bir fayda yaratmak adına başlayınca başarı kaçınılmaz oluyor. İste, inan, harekete geç ve gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

Dünyada sağlık için, çalışan birçok kişi kurum ve kuruluş var. Yine dünyada barış için, yardım için, çalışan binlerce gönüllü mevcut.

Dünyaca ünlü Evogen firmasının Ceo’su aynı zamanda Beyaz Saray'ın eski sağlık danışmanı Hans C. KASTENSMITH ve grubu ‘Dünyada Yılın Sosyal Sorumluluk Ödülünü’ Dünya Yaşlılık Derneği merkezinde yapılan bir törenle taktim etti.

Tören öncesi açıklama yapan DÜYADER Başkanı Umut Çınar, “ Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yepyeni projelerin hazırlığı içerisindeyiz. Yaşlılık ikinci çocukluk yaşamıdır, farkı yaşanmışlıklarıdır” diyerek teşekkür etti.

Evogen firması; bulaşıcı hastalıkların tespitinde kullanılan moleküler tanı sistemlerini kullanıyor. Mesela; üst solunum yolu enfeksiyonu bulmak gibi. Hastanede enfeksiyon tespiti yapılıyor ve aynı zamanda havada ki enfeksiyonların da tespiti yapılabiliyor.

Mr. KASTENSMITH ise; Kaliteli ve sağlıklı yaşam ile ilgili olarak; bu tür bulaşıcı hastalıklar çok çabuk yayılabiliyor. Uygun ve doğru teknolojiyi kullanmak ve bunun önceden tespit edilmesi çok önemli. Bu şekilde daha hızlı ve doğru tedavi yapılması mümkün, aynı zamanda doğru ilaç ve teşhis de kişilerin yaşam kalitesini yükseltecektir.

Uzun ve sağlıklı yaşam için neler mümkün sorumuza yönelik olarak; “yaptığım şeyle eğlenmeye çalışıyorum” diyerek gülümsüyor.

Türkiye’deki sağlık sistemine yönelik olarak; Türkiye’nin sağlığa çok önem verdiği belli, büyük ve güzel hastaneler yapılıyor. Aile sağlığı merkezleri insanların yaşam kalitesini artırıyor. Bu şekilde devlet ilk noktada sorun oluşmadan engelleyerek sağlığa sahip çıkıyor.

Huzurevlerine yönelik olarak; Amerika’da yaşlılarımızı bir arada toplamak yerine eve hemşire ve sağlık ekibi ile hizmet götürülüyor. Diye ekliyor ve son olarak da; DÜYADER’in yapmış olduğu çalışmalar yaşlılarla ilgili toplum adına çok önemli diyerek DÜYADER yönetimini kutladığını ifade etti.

Törene, DÜYADER Onursal başkanı, Abdullah Satoğlu, Yönetim kurulu üyesi, Sedat Yazıcıoğlu, DÜYADER Yönetimi, Zamanı Tersine Kuranlar Proje Koordinatörü Samet Oynamış, STK’lar, İş dünyası ve çok sayıda davetli ve gönüllü katıldı.

e-mail:belginturan@gmail.com 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..