Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Sağlık Turizminde lider...

Sağlık Turizminde lider...
 

Bilindiği üzere, her yıl Ekim ayının ilk günü “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” olarak kutlanıyor. Tabi bu özel günde unutmamız gereken en önemli şey büyüklerimizi sadece bu gün değil onlarla, her zaman el ele yürek yüreğe olmamızdır.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar bu güne özel açıklamalarda bulunarak günün anlam ve önemini vurguladı.

“10. Kalkınma Planının önemli hedeflerinden olan Sağlık Turizminin geliştirilmesi programında  sağlık turizminin medikal ve termal sağlık turizmi haricinde en önemli ayaklarından biri ileri yaş sağlık turizmi olduğu bilinmektedir. Dünya Yaşlılık Derneği  kuruluşu olan 02.02.2011 tarihinden beri ileri yaş grubuna hitap eden çalışmalarda bulunmuş Dünya'da Sağlık Turizminde Lider konumda olabilmek içinde; Yurt dışı ve Yurt içi faaliyetlerde en önde yer almış ve bu konuda Önder olmak için Uluslararası kişiler ve kurumlarla protokoller imzalamıştır. 

1 Ekim 2014  Dünya Yaşlılar gününde Dünya Yaşlılık Derneği olarak Amerika başta olmak üzere Almanya, Fransa ve İngiltere'de Dünya Yaşlılar gününü Gönüllüleri ile eş güdümlü kutlayan derneğimiz; yeni ve taze bir kan, yeni bir umut yaşlılarımıza.

Dünyada Yaşlılığın bir hastalık olmadığını, bu konuda bilinçli yol göstermek ve yaşla beraber yapılması gereken temizlik, bakım, doğru nefes alma, fiziksel aktivite, doğru beslenme gibi konularda bilinçlendirmenin ana hedefi olduğunu ve de Fizik Tedavi merkezleri ile Termal Sağlığın birleştirilerek Uluslararası Platformda Ülkemizi Sağlık Turizminde ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirtiyor. Bundan sonra yaşlılarımıza ve yakınlarına yol göstermek bizlerin görevi olacaktır diyen Çınar, ''Yaşlılık ikinci çocukluk yaşamıdır, farkı Yaşanmışlıklardır'' diyor.

DÜYADER Sağlık Turizmi Genel Koordinatörü Nermin Yıldırım’ın Koordinatörlüğünde, Dr. Sarper Tanlı Danışmanlığında ve Dr. Neslihan Kahramanın Uluslararası tecrübeleriyle gurur duyan, derneğimiz, 1 Ekim 2014 Dünya Yaşlılar Gününde bu konuda en önemli lider kadroya sahip olduklarını ve yıllardır süren hazırlıkların artık işleve de geçtiğini belirtiyor. 

“Önümüzdeki günlerde Amerika Birleşik Devletlerinde Sağlık Turizmi ile imzaladıkları proje ile Dünya Yaşlılık Derneği ve TAGEV arasında yapılan olumlu görüşmeler sonucunda; Sağlık Turizmi Amerika Protokolü Uluslararası basına ve Ülkemiz Medyasına geçilecek olup; iki güzide STK bu iş birlikteliği ile Dünya’da Ses getirmenin gururunu yaşayacaktır.”

Aynı zamanda Sağlık Turizmi ile ilgili bu girişimleri yaparken Nermin Hanım Koordinasyonunda Darülaceze Vakfının kar amacı gütmeyen sosyal işletmesi Akademi ile yaptıkları anlaşma ile Akredite Avrupa Standartlarında; Avrupa ve Amerika’da geçerli ortak yaşlı bakımı uzmanı sertifika programı düzenlenmeye başladıklarını gururla anlattı. Akademinin eğitim ortağı Almanya'nın önemli meslek eğitim kuruluşu

IB( iNTERNATİONAL BUND) dır. Artık Dünyada Sağlık Turizminde Ülkemizin de çok etkin olacağını ve özellikle Sağlık Bakanlığına ve Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğüne ve Turizm Bakanlığına vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürü borç bildiğini ilettiler.

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..