Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Ziraat Mühendisleri Odası 60. Kuruluş Yılını Kutluyor

Ziraat Mühendisleri Odası 60. Kuruluş Yılını Kutluyor
 

Ziraat Mühendislerinin en büyük meslek örgütü olan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) tüm ülke çapındaki örgütleri ile 60. yılını kutluyor. Günün önemini ortaya koyan toplantılarla ZMO'nun çalışmaları ve bugün ulaştığı konum ele alınıyor. Geçmiş ve gelecek eski ve yeni yöneticiler tarafından değerlendiriliyor. Bu önemli yılda ZMO Başkanı Özden Güngör yayınladığı kutlama mesajında meslek camiasına şu mesajı veriyor. 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası bu yıl 60. yıldönümünü kutluyor. Odamızı kuran, yücelten ve bugünlere gelmesini sağlayan meslektaşlarımıza minnet borcumuz sonsuzdur. Başarı, onur ve gururla 60 yılı geride bırakmanın coşkusunu yaşıyoruz. Bu onur ve coşku; Ziraat Mühendisleri Odamızın şanlı geçmişinin, onurlu duruşunun, ilkeli hareketinin, ülke tarımının ve tarımcılarının onur ve coşkusudur.

Önümüzdeki dönemde; Odamızın saygınlık ve ağırlığını daha da artırmak, meslektaşlarımızın haklarını daha fazla korumak, çevremize-doğamıza-toprağımıza yönelik ilgimizi aynı duyarlılık ve kararlılıkla sürdürmek, tarım ile uğraşanların hak ve çıkarlarını korumak; emekten, üretimden, özgürlükten yana ilkeli tavrımızı sürdürmek temel ilkelerimiz ve önceliklerimiz olmaya devam edecektir.

Yeni dönemde oda çalışmalarında üç unsura çok, ama çok dikkat edeceğiz. Kısaca tek olarak nitelendireceğimiz; Temsiliyet, Etkililik ve Katılımcılık. Bu ilkeler çalışma esasımızın özünü
oluşturacaktır. Daha fazla gündemde kalacak, söz sahibi ve belirleyici olacak, tarım sektörü ve mesleğimizle ilgili kararlarda etkili olmak için çalışacağız. Gücümüzü ve cesaretimizi üyelerimizden alacak, hep birlikte başaracağız.

Amacımız; Daha aktif, Gündemi yakalayan ve belirleyen, Üye-Oda-Genel Merkez ilişkileri daha güçlü,
Üyelerimiz ve üreticilerin haklarını daha fazla sahiplenen bir ZMO anlayışıdır.

44 üncü dönem oda Yönetimi Kurulu olarak en büyük dileğimiz alınan kararların oda örgütlülüğümüz ve kurumsal kimliğimiz için olumlu sonuçlar üretmesidir. Bugüne kadar sürdürdüğümüz bilimden, emekten, üretimden, mühendisten yana tavrımız ve çabamız, titizlikle ve kararlılıkla sürdürülecektir.

 ZMO Başkanının 60. yılda verdiği mesaj yerinde ve açıktır. Tüm ziraat mühendisleri odasına sahip çıkmalıdır. Gün oda çatısında birlik olma günüdür. Gerek ziraat mühendislerinin gerekse ülke tarımının sorunlarının güçlü bir oda yapısı ile daha kolay aşılacağı bilinmelidir. Örgütlenme bilinci konusunda çoğu kez çiftçilere yönelik değerlendirmeler yaparken birazda meslek mensuplarının kendi konumlarını ve durumlarını da değerlendirmelerinde fayda vardır.Odalar mesleğin sigortasıdırlar. Mesleki hak ve menfaatları korumak yanında ülkenin menfaatlerini de dikkate alan örgütlerdir. Mesleği gençlere özendiren ve öğrencilere sevdiren odaların faaliyetleri ve aktiviteleridir. Tüm Ziraat Mühendisleri ZMO'sını geleceklerini düşünerek desteklemelidirler. 

Odalar bazen beğenilmese de politika belirleyenlere ve yöneticilere doğru yolu gösteren pusulalardır. Çünkü sektörün eğrilerini ve doğrularını en iyi tahlil eden teknik kapasiteye sahip örgütsel yapılardır. Mühendisinden akademisyenine kadar tüm üyelerinin bilgi birikimini topluma karşılıksız sunan demokrasinin temel taşlarından biridirler. Odaların görüşlerinin dikkate alınması ülkeye her zaman yarar sağlayan uyarılardır. Bugüne kadar yapılan her çalışma ülkenin geleceğine ışık tutan belgeler olmuştur.

ZMO 60 yıl içinde önemli başarılara imza atmıştır. En zor dönemlere bile direnerek doğruları göstermek için mücadele etmiştir. ZMO hizmetleri ile mesleğe ve ülke tarımına önemli kazanımlar sağlamıştır. Bugüne kadar yaptığı çalışmaları ile ZMO Ziraat Mühendislerinin ve ülke tarımının geleceği için en büyük güvencesidir. Her şeyin paraya endekslendiği ve ülke kaynaklarının günlük beklentilere göre şekillendirildiği günümüzde ZMO'nun oynayacağı rol daha da önemli hale gelmiştir. 

ZMO'ya hizmet veren başkanların, yöneticilerin, çalışanların ve ZMO üyesi tüm meslek camiasının 60. yılı kutlu olsun.

Nice 60. yıllara

 

 
Toplam blog
: 416
: 790
Kayıt tarihi
: 19.02.10
 
 

Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre, Örgütlenme ve Proje konularında çalışmalarda bulunmaktayım. Öncel..