Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '12

 
Kategori
Dünya
 

Dünyamızı yöneten gizli örgütler: Tapınak Şövalyeleri

Dünyamızı yöneten gizli örgütler: Tapınak Şövalyeleri
 

Tapınak Şövalyelerinin yakılarak öldürülmesi


Dan Brown’un, “Sakrileg, Da Vinci şifresi” kitabıyla gündeme gelen sembollerden “Kutsal Kase” ve Leonardo da Vinci’nin “Kayalıklar Bakiresi” isimli Hz. Meryem’in yer aldığı tablosu Tapınak Şövalyeleriyle ilişkilendirilir.

Söylenceye göre, Hz. İsa’nın son akşam yemeğinde kullandığı ve daha sonra çarmıha geriliyken kanının doldurulduğu kâse, Sangreal belgeleri adı verilen belgelerle birlikte gömülü ve Tapınak şövalyeleri tarafından korunuyor. O belgelerde Kutsal Kasenin gerçek tabiatı açıklanıyor. Tapınak Şövalyeleri güçlerini bu gizli bilgiden alıyorlar.

Vinci’nin “Kayalıklar Bakiresi” isimli tablosu röntgen ışınları ile incelenince altta ilginç bir plan çizimi olduğu ortaya çıkar. Bu çizimler Kutsal Kâse ve Tapınak Şövalyelerinin gizli hazinesinin saklı olduğu yerin planları olduğu iddia edilmektedir.

Peki, kimdi bu Tapınak Şövalyeleri?

Haçlı seferlerinden sonra Kudüs Hıristiyanların eline geçer. Avrupalılardan hacı olmak isteyen binlerce kişi kutsal topraklara gitmek ister. Ancak yollar güvensizdir. Pek çok kişi yollarda soyulur veya öldürülür.

1118 yılında Fransız Hugo von  Payens ve arkadaşı Godfrey de Saint-Ömer liderliğinde dokuz kişi, hacıların güvenliğini sağlamak için bu savaşçı örgütü kurarlar.

Daha sonra, kendilerine Kudüs’te Mescit-i Aksanın da olduğu Zeytin Dağında yer verilir. Mescit-i Aksa, ilk kez Hz. Süleyman tarafından yapılmış olduğu için Süleyman Tapınağı olarak da bilinir. Onlar da kendilerine bu yüzden “Tapınak Şövalyeleri” veya “Süleyman Tapınağının ve İsa’nın yoksul askerleri” ismini alırlar.

Bir başka söylenceye göre, bu tapınağın yıkıntıları arasında gizli bir hazine ve gizli belgeler bulmuşlar, bu bilgileri ve hazineyi kullanarak güçlenmişlerdir.

Üzerinde kırmızı haç olan giysiler giyerler. Ailelerinden biri olsa bile kadınlara dokunmazlar ve yaklaşmazlar. Kendilerine özgü törenleri vardır. Sıkı sıkıya uydukları kurallara göre yaşarlar. Mühürlerinde yoksulluğun ve azla yetinmenin simgesi olarak iki savaşçı tek at üzerinde resmedilmiştir.

Kurulan örgüt 1129 yılında Katolik kilisesi tarafından resmen tanınır. Papa tarafından desteklenip geniş haklar verilince Avrupalı soylular para, arazi, silah ile destek verirler.

Tarikat bir çeşit bankacılık ve çek sistemi geliştirir:

Kutsal topraklara gidecek hacı adayı kendi ülkesindeki bir tarikat mensubuna para ödüyor, çek denebilecek özel kodlamalı bir kâğıt alıyordu. Daha sonra vardığı yerde bu kâğıdı oradaki üyeye vererek parasını alıyor, bu yolla yanında nakit para taşımadığı için soyulma tehlikesi ortadan kalkıyordu. Tarikat bu yolla çok güçlenip üye sayısı 20 bine ulaşmıştı.

Prensipleri:

İdareci olmadan belirleyici ol, emretmeden yönlendir. Yani,idare edenlerin, yöneticilerin perde arkasındaki yöneticisi ol!

Avrupa’da ve merkezleri Kıbrıs’ta – bir kısmı hala ayakta olan- toplam 9.000 yapı, kale, şato, kilise yaparlar. 15.000 üye bunların idaresini yapar.

Kurdukları banka organizasyonu, de dünyanın ilk ve en güçlü, bütün kralların, asillerin, yöneticilerin borçlu olduğu para kurumu haline gelir.

Ancak daha sonra Haçlıların yenilgileri ve Kudüs’ü tekrar Müslümanların ele geçirmelerinden dolayı tarikat güç kaybeder.

Tarikata borçlu olanlardan Fransa Kralı IV.Phillipe  bu fırsatı değerlendirir. Şövalyeleri katolik olmamakla=kâfirlikle, eşcinsellikle suçlar. 1312 yılında tarikat kapatılır. Tüm mal varlığına el konur. Bilinen ve bulunan tarikat mensupları yakılarak veya kazığa bağlanıp yakılarak öldürülürler.

Örgütün hazinesinin bir yerde saklı olduğu sanılıyor. Bu konuda pek çok yer gösteriliyor ve spekülasyonlar devam ediyor. Hazine arama çalışmaları hala devam ediyor!

1307’de İskoçya’ya kaçanların Masonluğu, Portekiz’e kaçanların İsa Şövalyeleri adlı örgüt kurduğu, bu örgütün üyeleri arasında Vasco dö Gama ve Kristof Kolomb gibi denizci kâşiflerin olduğu söylenir.

Kaçanların kurdukları Malta Şövalyaleri örgütünün günümüze kadar sürdüğü sanılıyor. Hatta, CIA kurucuları olan  Allen Dulles ve William Donovan’ın, ayrıca J. F. Kennedy zamanındaki  CIA başkanı, John McCone’in ve R.Reagan dönemi CIA başkanı W.Casey’in Malta Şövalyeleri örgütü üyesi oldukları iddia edilir.

 
Toplam blog
: 174
: 4451
Kayıt tarihi
: 19.06.09
 
 

1958  doğumluyum. Arkeologum. Evliyim. Çocuğum yok. Çalışmıyorum. Yıllarca çalıştıktan sonra, zam..