Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Dünyanın Derin Anlamı!

Dünyanın Derin Anlamı!
 

Hayatın alfabesidir aile. Eğri, doğru bu ocakta öğrenilir, öğretilir. Güzel, merhanetli, vicdanlı çocuklar doğuran, büyüten ana babaların da ellerinden öpülür.

Yaptıklarımızdan çok yapmadıklarımızdan yani denemediklerimizden pişman oluruz. Hayal olarak kalan her eylem düşüncelerimizi ve yüreğimizi kemiren bir keşkedir.

Özgürlük, iradeni kullanarak seçip sorumluluklarını yüklenerek ne her şeyi istediğin gibi yapabilmektir, ne de sınırsızlıktır. Kim iradeye sahip ise o sorumluluk da almış olur ve özgür sayılır, özgürlük de başkasının özgürlük alanında son bulur. Aslında özgürlük düşünmektir.

En büyük zenginliktir kimseye minnet etmeden, boyun eğmeden yaşamaktır. Saçma seçenekler olabildiğince çok. Her insan kendince özel, kendince kalabalık, pek çok şey kendi seçimimiz, her şey birbirini tamamlar iyi kötü, güzel çirkin, doğru yanlış vs. gibi.

Duyarlı, farkındalıklı bir o kadar da duygusal olmak, insan olmak, vicdanı seçmek bazen hayatı sıkıntılar içinde geçirmek anlamına geliyor. Vicdanımızı dinlemesek daha güzel olacak belki de.

İyilik, güzellik, doğruluk gibi erdemlerin dahası yaşamın kıymetini bilmek. Fırtınalı sınavlara sokar hayat insanı aksi takdirde kolay ve manasız olurdu hayat insanoğlu için.

Herkes kendi bakış açısından baktığında haklı o yüzden empatiyle yaklaşmak gerekiyor birbirimize, anlamak ve anlaşılmak için. Haklılık kendi bakışına göre değerlendirilir. Kim haklı diye sormak yerine kimi inandırmak çabası yoluna gidilecektir. Herkes ben haklıyım diyor, haksız olan kimdir bilinmez. Mesele, haklıyım haklı olduğum için, haklısın haklı olduğun için, bence sende haklısın diyebilmektedir.

İnsan duruma ve zamana göre sürekli öğrenme sürecindedir, geçmişte söylenmiş sözlerin son kullanma tarihi geçmiştir, hiçbir dünya sözü ile yaşamınıza kararlar vermeyin, vaktiyle verilen ya da başarılı gözlemler tarih oldular, düşüncelerinizin kalbinizi susturmasına izin vermeyin.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..