Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '07

 
Kategori
Mizah
 

Dünyanın en anlamsız yasakları - 1

Dünyanın en anlamsız yasakları - 1
 

İngiliz Savcı David Crombie der ki; "Fransa'da, rayların üzerinde öpüşmek yasaktır." Hoppalaa...bu Fransa değil midir ki, meşhur ve isterik "French Kiss" etiketli Fransız Öpücüğü'nü tüm dünyaya, kendi lisansı ile lanse ederek, Eyfel Kule'lerinden bile daha çok tanınır yapan? Pek tabi ki uygulanabilir de kılan.

Demek ki adamların derdi makinistlerle. Dağ, taş, dere, tepe; takır takır lokomotif çuf çuflayan adamcağızlara; kırk yılda bir, bir atraksiyonu dahi çok görmekteler.

Ya Fransız aşıklara ne demeli? Kız, tren rayının üzerinde, dengede gitmeye çalışmaktayken yalancıktan, sadece ona yardımcı olmak için elinden tutup denge desteği olmaya çalışan Francois'ya yazık değil mi şimdi? Delikanlı, bir daha nerede bulacak bu fırsatı Allahaşkına? Ya kız düşer gibi yapıp da nasıl ve nerede bırakıverecek kendisini erkeğinin kollarının arasına?

Biz de bilirdik ki o koskoca aşıklar kenti Paris'i kendisine başkent yapan, kadınlarının zarafeti ve güzelliği, erkeklerinin medeni salon kültürü ile meşhur, uygarlığın gözbebeği olma iddiasında, burnu bir karış havadaki, anlı-şanlı Fransa'da aşka ve sevgiye ket vurulmaz. Ancak ve maalesef sınıfta kaldınız mösyö.

Bakın beğenmediğiniz, doğulu barbar(?) Türkler bile, parklarda-bahçelerde öpüşen çiftlerine ses çıkarmıyorlar. Allah muhafaza, bir densiz müdahale edecek olursa, tüm toplum ayağa kalkıyor, böyle gericilik ve yobazlık olur mu, siz şeriat mı getireceksiniz diye?

Hiç yakıştıramadım vallahi size. Neymiş efendim "rayların üzerinde öpüşmek yasaktır" mış. Ne yapsın adamlar, altına mı girsin rayların? Ya da üstüne mi çıksın vagonların?

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..