Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '18

 
Kategori
Konaklama / Ulaşım
 

Dünyanın En Büyük Havalimanları Hangileridir?

Dünyanın En Büyük Havalimanları Hangileridir?
 

Dünyanın en büyük havalimanları arasında Asya ön sırada


kytrax’ın son sıralamasına göre; Dünyanın en büyük havalimanları arasında bu senede Singapur’un Changi Havalimanı üst üste altıncı kez listede birinci sırada yer aldı. Bunu Seul’un Incheon uluslararası Havalimanı, Tokyo’nun Haneda, Hong Kong Uluslararası Havalimanı ve Doha Hamad Uluslararası Havalimanı takip etti. Altıncı sırada yer alan Münih Havalimanı, Avrupa’nın en pahalı havalimanı arasında yer aldı.

1999’dan bu yana her yıl gerçekleştirilen havalimanları müşteri anketlerine dayalı raporda, ABD bu sene ilk 10’da yer almadı. Geçen sene 62.2 milyon yolcu rekoru kıran Changi Havalimanı, artan uçuş talebini karşılamak için kapasitesini arttırdı. Havalimanına ait, beşinci terminal, üçüncü pisti ve Jewel olarak adlandırılan bir alışveriş ve yemek tesisi yaparak yolcu kapasitesini arttırmaya çalışıyor.

İlk onda olan havalimanlarının haricinde, sıralamaya 14. sırada giren Vancouver, Kuzey Amerika’nın en üst sırasında yer aldı. New York’un JFK’sı altı sıra gerileyerek 69. sıraya düşerken, Denver, ABD havaalanlarının en iyi yerlerinden biri olarak 29’uncu sıraya indi. Asya, Skytrax’ın Japonya’daki Haneda, Nagoya ve Incheon tarafından yönetilen dünyanın en temiz havalimanları listesinde yer aldı.

İstanbul’un 3. Havalimanı Projesi
Üçüncü Havalimanı projesi, ilk fazda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Tamamlandığın da ise 2023 yılına kadar 150 milyon kapasite ile hizmet vermesi bekleniyor. Projenin toplam alanı 76,5 milyon metrekare, günlük toplam uçak hareket kapasitesi 3 bin 500, katlı otopark 700 bin metrekare ve 18 bin araç kapasiteli, 350 destinasyona uçuş yapılabilecek.

Toplam yatırım bedeli 10 milyar euro olan, 76.5 milyon metre karelik alana kurulan istanbul’un yeni havalimanı, ilk fazının tamamlanmasıyla birlikte 29 Ekim 2018 tarihinde hizmet vermeye başlayacak. İlk fazda 90 milyon yolcuya hizmet verecek olan yeni havalimanı bütün fazları tamamlandıktan sonra yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak ve 350’den fazla uçuş noktasına imkan sağlayacak. BU vesileyle dünyanın en büyük havalimanları arasına girecek olan istanbul’un 3. havalimanı, tasarımını İstanbul’un kültürel mirasından aldı.

https://www.urgan.org/dunyanin-en-buyuk-havalimanlari-hangileridir/

 
Toplam blog
: 5
: 102
Kayıt tarihi
: 02.04.18
 
 

Gebze Teknik Üniversitesi - Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi Görkem TUNCAY https://www.urgan.org ..