Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '15

 
Kategori
Coğrafya
 

Dünyanın Tek Pembe Gölü

Dünyanın Tek Pembe Gölü
 

Retba gölü


Doğa harikası bu göl, sıra dışı rengi sayesinde korunması gereken dünya mirasları arasında yer edinmiş durumda. Senegal’ de bulunan Retba gölünün rengi pembe. Tuz üretilen gölün renginin pembe olmasının sebebi ise, içinde yaşayan bakterilerin güneş enerjisi kullanarak kırmızı pigment üretmesi. İşte bu doğa harikası gölden bir kaç etkileyici kare…

 

             

Tıpkı Ölü Deniz gibi Retba Gölü de insanların su yüzeyinde kolayca kalabilmesini sağlıyor.

Yüksek miktarda tuz içermesi endüstriye katkı sağlarken kentte yapılan Dakar Rallisi'nin de bitiş noktası olarak Retba Gölü belirlenmiştir.

Retba gölünün incelenmesi için birçok Üniversite ve araştırma laboratuvarları sudan örnekler almış ve uzun süre incelemişlerdir.İsmini göl suyunun pembe oluşundan almıştır, pembe olmasının nedeniyse içinde bulunan Dunaliella Salina adındaki su yosunudur. Senegal’de yer alan bu göl çilekli süt ile dolu dev bir kaseyi andırmaktadır.

Şifalı olduğuna inanlar bu gölde uzun saatlerce yüzmeyi ihmal etmiyor. Bir ressamın abartılı resmi gibi görünen gölün aynı zamanda bölgede yaşayan insanlar için geçim kaynağı olduğunu belirtmekte fayda var.

 

 
Toplam blog
: 22
: 439
Kayıt tarihi
: 25.01.15
 
 

Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim. Bursa'da okuyorum ve yaşıyorum. Voleybola, müziğe, dansa, şii..