Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Dursunbey Hastalık avına çıkıyor.

Dursunbey Kaymakamı Yaşar AKSANYAR'ın göreve geldiği günden bu güne başlattığı proje geliştirme isteklerine her gün bir yenisi ekleniyor. Dursunbey bugünden itibaren Hastalık avına çıkıyor.

Dursunbey'de göreve geldiği günlerde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını farkettiğimiz İlçe Kaymakamı Yaşar AKSANYAR'ın resmi kurum ve kuruluşlar ile STK ve iş adamlarına projeler hazırlayın sözleri bir bir yerine getiriliyor.

Birçok projeye imza atılırken, yenileri ardı ardına gelmeye devam ediyor. Türkiye'de bir ilk olarak karşımıza çıkan Hastalık Avı projesi daha ilk günden vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Dursunbey İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet SARI'nın projeyi anlatırken gözlerindeki ışıltı gerçekten görülmeye değerdi.

Dr. Mehmet SARI; Türkiye'de ilk olarak başlattığımız bu proje sayesinde insanların hastalıklara yakalanmadan tedbirlerini almalarını sağlamak istiyoruz, Dursunbey'de bu günden itibaren başlattığımız proje ile Toplum Sağlığı Merkezi olarak hastaneye bakılan bakış açısını değiştirmek istiyoruz. Kahvehanelerde, pazarda her nerede olursa olsun vatandaşlarımızın ayağına giderek, onların tansiyonlarını ölçüp, şekerlerine, boy kilo endekslerine bakıyor, gerekli gördüğümüz hastalarımızı hastaneye yönlendiriyoruz dedi.

Dursunbey Kaymakamlığının desteği ile başlatılan projeye, ilçemizin güzide okullarından Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin katkıları da takdirle karşılanıyor.

Dr. Mehmet SARI, İlk gün olmasına rağmen kontroller sırasında 7-8 vatandaşımızın şekerinin yüksek çıktığını ve bu kişilerin kendilerinde şeker olduğundan hebersiz olduklarını gördük, yaz sonuna kadar devam edecek olan bu projemiz köylerimizde de devam edecek, vatandaşlarımız bize gelmeden bizler onlara ulaşalım dedik, amacımız vatandaşlarımızın sağlığı, dedi. 

 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..