Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Düşlerindeki gibi bir Balayı...

Düşlerindeki gibi bir Balayı...
 

Balayı tatilinizi şansa bırakmayın.


Balayı seyahati hayatınızda sadece bir defa yaşayacağınız, yani ben öyle ümit ediyorum! ki, belki de en özel ve yıllarca unutamayacağınız paylaşımlarınızın olacağı bir tatil olmalı. Daha doğrusu evliliğin zorlu süreçlerine başlamadan önce, son derece pozitif düşüncelerle, bu kadar özel ve romantik bir dönem daha yaşayamayabilirsiniz. Bu nedenle balayında her iki tarafın da zevkine uyacak bir ortak paydada buluşup, nasıl bir tatil geçirmek istediğinize doğru karar vermek durumundasınız.

Geçtiğimiz yıllarda Balayı seyahati dendiğinde; akla ilk gelen seyahatler, yurtiçi seyahatleri olurdu, deniz kenarı bir otele gideyim fazla yorucu olmayan, yan gelip yatarak, tatilimi geçireyim düşüncesi hakimdi. Hele bir de herşey dahil olsun, yiyeceğimi içeceğimi de düşünmeyeyim, deniz-güneş ve kumun tadını çıkarayım fikri cezb ediciydi Özellikle son birkaç senedir balayı tatil alışkanlıklarında değişiklikler yaşanmaya başladı. Balayı tatili sadece dinlence tatili olmaktan çıkıp, kültür seyahatlerini de çoğunlukla kapsamaya başladı. Yıllar geçtikçe değişen tatil trendlerinden, balayı tatili de nasibini alıp, genel alışkanlıkların yerini yeniliklere bıraktığını söyleyebilirim.

Balayı tatiline karar verirken çiftler bazen önemli hatalar yapabiliyorlar. En kötüsü, çiftlerden birinin sevdiği tatil anlayışını diğerinin beğenmiyor olması tabii ki. Aman artık bu yanlışa düşmeyelim ve evlilik planlarınızı yapmadan çok çok önce balayınızda ne  tarz bir tatil yapabileceğinizi, hoşlanacağınız kalemleri ve eksileri ile birlikte masaya yatırın ve ortak noktada uzlaşın. Diğer kötü balayı deneyimi ise, çiftlerin her ikisi de bilinçsizce hareket edip, seyahate başladıklarında, beraberce hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar. Bunun da asıl sebebi, zevkleri uyuşuyor bu doğru ama balayı tatillerini yanlış seçmişler.

Balayınızda seçim yapmanızı kolaylaştırmak ve bu konuda sizi aydınlatmak adına tecrübelerimle başıma gelen bazı örnek vakaları sizinle paylaşmak isterim.

Örneğin 1 haftalk Roma-Floransa-Venedik gibi ortalama 2,500 km civarında bir yol yapılan her sabah 06:30'da kalkılıp yollara düşülen, muhteşem bir seyahat olmakla birlikte çok yorucu bir program tercih eden balayı çiftine, satın almadan evvel bunu hatırlattığımızda, biz o kadar yorulmak istemeyiz cevabı alabiliyoruz. Böylelikle örneğin 4 gecelik Barcelona seyahatinin kendilerine uygun olacağını, istediklerinde tura iştirak edip, dilediklerinde kendilerinin özgürce hareket edebileceklerini bilerek onu tercih edebiliyorlar. Veya bunun tam tersi de son dönemlerde karşımıza çıkıyor. Balayında denize de girebileceğimiz bir yer istiyoruz diyen hiper aktif bir balayı çifti, biz Maldivler'e gideceğiz diye geliyor. Maldivler'in takım adalar topluluğu olduğunu, her adada bir tesis olduğunu, tesislerin maksimum 1-2 km karelik küçük adalarda yerleştiğini ve 1 hafta boyunca o adalarda kalarak sadece denize girip zaman geçireceklerini, akşamları da gece eğlencesi olarak slow müzik dinleyip, yengeç yarışları seyredeceklerini veya gündüz balık tutmaya gidecebileceklerini söylediğimizde dehşete düşüyorlar. Adadan hiç mi çıkamayacağız, gezip dolaşacağımız birkaç günü dolduran bir aktiviteniz yok mu Maldivler'de dediklerinde ise bu sefer işin uzmanları olarak, hem deniz hem de kültür seyahatini dolu dolu yaşamanız için size Palma de Mallorca'yı öneririz şeklinde yaklaşıyorum. Zira Mallorca'da gündüz denize girerken, akşamları muhteşem eğlence alternatifleri deniz dışında da adada geze geze bitirilmeyecek en az 10 aktivite bulmak mümkün. Ama Maldivler’i seçme sebeplerinin beyaz kum ve tropik bir iklim olduğunu öğrenirsem, o halde tercihiniz, gündüz de gezip dolaşabileceğiniz gece eğlencesi de mümkün olan tropik Phuket veya Phi Phi, Koh Samui gibi adalar olabilir dediğimde, kendilerine uygun iyi bir balayı seçeneğine kavuşmuş oluyorlar.

Bu tip balayı çiftlerinden ziyade hayır biz kesinlikle kültür turu istiyoruz, ne kadar yorulduğumuzun önemi yok, çok yer görmek görüp döndüğümüzde tüm arkadaşlarımıza bir sürü yer gezdik demek istiyoruz diye ifade edenlere ise, Roma-Floransa-Venedik, Orta Avrupa'da 3 ülkenin gezildiği Prag-Viyana-Budapeşte, İspanya'da Madrid-Endülüs veya Barcelona-Madrid turlarını hatta 1 haftada 5 ülke görebilecekleri Benelüks turunu da tavsiye edip tatilcilerin isteklerine doğru cevaplar vererek doğruyu seçmelerine yardımcı oluyoruz.

Yol yorgunluğu yaşamak istemeyen, her gün dolu dolu bir şehri gezelim, hem de yorulmayalım diyenlere ise, en ideal seçenek gemi turları öneriliyor. Ne de olsa, bir kez valiz açılıyor, her sabah uyandığınızda yeni bir limanda kahvaltınızı yaparken güne enerjik olarak başlayabiliyorsunuz.

Okuyucularıma bu konuda internetten bol bol araştırma yapıp, sonrasında da ciddi bir firmanın seyahat danışmanını, zengin bilgileri ile sıkıştırmalarını öneriyorum.

Sorunsuz en güzel balayı tatilleri sizinle olsun.  yurtdisiturlariuzmani@gmail.com

 
Toplam blog
: 33
: 4874
Kayıt tarihi
: 12.07.12
 
 

Mesleğim, 1993 yılından bu yana seyahat edenleri mutlu etmek. Turizm sektöründe Türkiye'nin en bü..