Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Duvarlar yıkılıyor

Duvarlar yıkılıyor
 

Yıllardır, hatta bir asra koşan düşmanlık ve husumet yok oluyor.1915’ten beri buzlanmaya yüz tutmuş Türk ve Ermeni münasebetleri türlü çabalar neticesi Nisan ayının getirdiği bahar ve ılık rüzgârlar ile nihayet erimeye başladı.

Münasebetler gibi yüzlere de vurmuş donukluk ve matlık yerini tebessüme terk etmeye amade.

Türkiye-Ermenistan Maçı ile başlayan diplomatik ataklar nihayet müspet neticeye doğru koşulduğunu gösteriyor.

Söz konusu gelişmelere The Wall Street Journal gazetesine düşen manşette destek verir nitelikte.

Manşette “Türkiye ve Ermenistan’ın hudutlarını açma ve münasebetlerini düzeltme mevzuunda uzlaşma yolunda olduklarından ve bunu yakında açıklayacaklarından bahsediyor.”

Aslında Ermenistan Dış İşleri Bakanı Nalbantyan’da bu mevzuu ile alakalı bir süre önce gerçekleşen Münih’te ki konferansta Dış İşleri Bakanı Ali Babacan ile bir araya geldiğinde müspet gelişmelerin sinyallerini veriyordu.

Nalbantyan bu sinyali “2009’un ikinci yarısında bölgede çok önemli gelişmeler olacağını” belirtmek suretiyle dile getirmişti.

Nihai İtibarla The Wall Street Journal’de ki manşete teşvik verir nitelikte olan bir başka beyanatta Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan geldi.

Başbakan Erdoğan Ermenistan ile Yeni Sürecin Başladığı’ndan bahsederek herkesin yüreğine su serpen gelişmeleri adeta pekiştirecek nitelikte beyanatta bulunmuş oldu.

Nisan’ın bir bahar ayı olması münasebetiyle adeta söz konusu iki ülkenin münasebetlerinde de baharın geldiği bizlere müjdelenmiş oluyor.

Bu müjdeyi aynı zamanda Ermenistan Ulusal ve Uluslar arası Çalışmalar Merkezi Direktörü Gırogosian’da vermekte.

Bakın Gırogosian ne diyor:

“Gizli görüşmelerin artık sonuna gelindi. Bir iki ay içinde Ermenistan-Türkiye sınırı açılacak. Mayıs ile Aralık ayları arasında da diplomatik ilişkiler kurulacak.”

Bu bahar mevsiminde baharın göstergesi yüzlerde oluşan tebessümdür. Soğuk ve sert havayı defeden güneşin doğmasıdır. İşte bir bahar ayı olan Nisan’da Türk-Ermeni Münasebetlerinde ki soğuk ve sert havayı def etmiştir.

Zülfü Livaneli’nin “Duvarlar” şarkısında bahsettiği gibi;

“Kaldırın duvarları, yıkın gitsin hepsini

Ne böyle zulüm olsun, ne de böyle düşmanlık.”

Türkler ve Ermeniler de artık birbirini ayıran, düşmanlığı, zulmü besleyen ve sembolize eden duvarları kaldırıyor, adeta yıkıyorlar.

Darısı birbirleriyle yıllardır sürtüşen diğer ülkeler ve onların bahtsız milletlerine.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..