Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Duygularınız sizi yönetmesin, siz duygularınızı yönetin !

Duygularınız sizi yönetmesin, siz duygularınızı yönetin !
 

Gün içinde ne kadar çok duygu hissettiğinize dikkat ettiniz mi hiç ?

Üzüntü, şaşkınlık, korku, endişe, öfke, kızgınlık, suçluluk, hayal kırklığı, utanma, güvensizlik, sevgi, güven duyma, sevinç, neşe, coşku, mutluluk v.s.

Bu iyi ve kötü hisleri gün içinde sayısız kere yaşarız, ancak çoğunlukla dikkat etmeyiz sadece bir duyguydu der geçeriz.

Oysa hislerimiz ve hatıralarımız bire bir bilinçaltımızın bizimle konuşma dilidir.

Sürekli yaşadığımız olumsuz duygular bize vücudumuzun bazı duyguları içinde tuttuğu bilgisini verir.

Eğer biz bu olumsuz duyguların bilinçaltımızın bize vermek istediği bir mesaj olduğunu anlarsak, duygularımızla işbirliği içinde olur ve onları dönüştürerek, hayat kalitemizi artırabiliriz.

Örneğin; kendini üzgün hissettiğini söyleyen bir insan genellikle, göğsünde ve kalbinde gerginlik, ağırlık ve acı hissettiğini söyler.

Ürkek insanlar ise, midelerinde ve göğüslerinde tedirginlik ve gerginlik hissederler.

Duyguların altında yatan nedenler araştırılıp bulunmazsa, ileride yaşanılan bu olumsuz duygular mutlaka fiziksel rahatsızlıklara dönüşecektir.

Hastalıkların, psikolojik nedenlere dayandığı bilgisini hatırlarsak, hissettiğimiz olumsuz duyguların ileride nasıl sonuçlara yol açabileceğini  anlarız .

Patolojik hiç bir problem olmamasına karşın, ileri derecede yutkunma zorluğu ve yemek yerken boğulma problemiyle başvuran bir danışanımla yaptığımız seanslarda, küçük yaşlardan itibaren ailesi tarafından bastırıldığını, kendini ifade edememe sorunu yaşadığını tespit ettik.

Bu duygusu yıllar içinde boğazında yoğunlaşmış, yutkunma ve hatta nefes almasında problemlere sebep olmuş, artık kendisi için hayati bir tehlike oluşturmuştu.

Duygularımız işte bu yüzden çok önemli.

Şimdi hemen bir soru akla gelebilir.

“Peki, bu olumsuz ve bizi rahatsız eden duygulardan nasıl kurtulabiliriz ?”

Gece yatmadan önce o günün hesabını kapatmak en mükemmel çözümlerden biri.

Böyle yaparsanız duygularınızı biriktirmemiş olursunuz.

Her akşam yatmadan önce o günün hesabını mutlaka kapatın.

Ancak, uzun yıllardır birikmiş bir duygu vücudunuzda hastalık olarak kendini göstermişse, tıbbi yardımla beraber, mutlaka bir kişisel gelişim uzmanından destek almalısınız.

Günlük oluşan negatif ve sizi rahatsız eden duygularınızdan kolayca kurtulabilmeniz için iki basit ve kolayca uygulayabileceğiniz yöntem vereceğim.

Bunlardan birincisi gece yatmadan hafif meditatif bir durumdayken o güne ait sizi kızdıran, öfkelendiren veya endişelendiren tüm kızgınlıklarınızı bir kâğıda hızlı bir şekilde yazmanız.

Tüm kızgınlıklarınızı, korkularınızı, endişelerinizi sizi kızdıran olaylara ve insanlara karşı sansürsüz bir şekilde içinizdekileri dökmek.

Bu çalışma sizi çok hızlı topraklayacaktır ve günün hesabını o an kapatmanıza yardım edecektir.

İkinci yöntem benzer.

Yine gece yatmadan hafif meditatif durumdayken gün içinde sizi öfkelendiren, kızdıran, sinirlendiren olayları veya kişileri düşünüp (sesli de olabilir) bu kişilerle veya olayla yine sansürsüz bir şekilde hesaplaşmak. İçinizdekileri dökmek, hırsınızı alamazsanız, yastığa vurarak hırsınızı alabilirsiniz.

Bu iki yöntemden size kolay geleni her gün düzenli olarak yapmanız halinde, hislerinizi giderek daha fazla kontrol altına almaya ve olumsuz duygularınızı dönüştürmeye başladığınızı göreceksiniz.

Güzel ve olumlu duygularla yaşamanız dileğimle, saygılar, sevgiler.

A.Nilgün Aktaş

NLP Uzmanı & Profesyonel Yaşam ve İlişki Koçu

www.nilgunaktas.com

http://www.facebook.com/a.n.aktas

nilgunaktas@hotmail.com

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..