Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret (Online Satış) Sistemi kullanırken güvenliğe dikkat !

E-ticaret (Online Satış) Sistemi kullanırken güvenliğe dikkat !
 

Elektronik Ticaret Yazılımları


E-ticaret sistemleri internette online alışveriş yapılabilmesi için gerekli bütün özellikleri bir araya getiren yazılımlardır. İşletmeler internette ürünlerini sağlıklı bir şekilde pazarlayabilmek için uzun adı elektronik ticaret olan e-ticaret sistemlerini kullanmaktadırlar. Bugünkü makalemizde Neticaret güvenlik uzmanları ile yapmış olduğumuz görüşmenin ardından e-ticaret sistemlerinde hangi güvenlik önlemlerinin kullanılması gerektiği hakkında bilgi sahibi olduk. 

E-ticaret Sitelerinde Kullanılması Gereken Güvenlik Önlemleri

Elektronik ticaret siteleri rekabetin oldukça fazla olduğu, anlık bir çok sayıda kullanıcı trafiğinin sağlanabileceği, tehdit ve saldırı altında kalabilen ve ciddi bir para transferinin olduğu sitelerdir. Bu sebeple hem sunucu, hem yazılım hem de ödeme sayfaları bazlı güvenlik önlemlerinin alınması gerekmektedir. Bu güvenlik önlemleri sırası ile;

Kredi Kartı Şifreleme Sistemleri
Ödeme sayfalarınızda SSL şifreleme sistemleri kullanarak kredi kart bilgilerinin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Bu sistemler girilen bütün bilgilerin şifreli bir şekilde bankaya gönderilmesini sağlamaktadır. Genel olarak 128bit SSL şifreleme ve 256bit SSL şifreleme sistemleri kullanılmaktadır.
 
Firewall (Sunucu Güvenlik Duvarı)
Firewall e-ticaret sitelerinizin barındığı sunucularda mevcut olan bir güvenlik önlemidir. Siteye gelecek olan saldırılara karşı bir güvenlik duvarı oluşturur ve sitenizin kapanmasına engel olur.
 
IPS ve IDS Sistemleri
Bu iki sistemden bir tanesi siteye yapılan tehditi tespit eder diğeri ise anında bu tehditi engeller. Kullandığınız e-ticaret sitenizin sunucusunda kesinlikle olmalıdır.
 
RAID5 Yedekleme
E-ticaret siteleriniz de yüzlerce içeriğiniz, onlarca sayfa ve kategoriniz ve aynı zamanda binlerce resminiz olabilir. Bütün bunlar zamanla büyük emeklerini sonucu sitenize eklenmektedir. Bu sebeple her türlü verinin yedeğinin düzenli bir şekilde alınması gerekmektedir. İşte periyodik olarak yedek alan sisteme RAID5 adı verilmektedir.
 
Kullanılan Yazılım
 
E-ticaret sisteminde kullanılmakta olan yazılımın profesyonel yazılım uzmanları ile kodlanması ve bütün açıklarının kapanması gerekmektedir. Teknolojiye odaklı güncellemelerin ve yeni verisyonların çıkartılarak yaşanbilecek olan bütün hataların tespit edilmesi ve e-ticaret yazılımına uygulanması önemlidir. Bunla birlikte isteğiniz doğrultusunda 3D secure ödeme sistemi rahat ve hızlı bir şekilde kurulabilir olmalıdır. 
 
E-ticaret sistemini kullanırken hem işletmenizin hem de müşterilerinizin maddi ve manevi sorunlarla karşı karşıya kalmaması için yukarıdaki güvenlik önlemlerinin kullanılacak olan sistemde mevcut olması gereklidir. 
 
www.neticaret.com.tr
 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..