Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret sitesi açmayı düşünenler bu yazıyı kesinlikle okumalılar

E-ticaret sitesi açmayı düşünenler bu yazıyı kesinlikle okumalılar
 

Elektronik Ticaret Sistemleri


 
E-ticaret sitesi açma düşüncesindesiniz ancak nasıl bir sistem kullanmanız gerekir bilgi sahibi değil misiniz ? İnternette online satış sitesi açmadan önce nelere dikkat edilmesi gerekir öğrenmek mi istiyorsunuz ? Sanal mağazanızda bulunması gereken özelliklerin sizlere sağlayacağı yararlar hakkında herhangi bir fikriniz yok mu ?
 
Eğer yukarıdaki sorulara cevabınız hayır ise Neticaret e-ticaret uzmanları ile özel olarak yapılmış olan "E-ticaret 'in gereklilikleri" üzerine yazılmış olan bu makalemizi dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.
 
Kullanılan teknoloji nasıl olmalı ?
 
Son derece ileri teknoloji yazılım, tasarım ve güvenlik önlemleri ile donatılmalıdır. E-ticaret sistemlerinde bir e-ticaret sitesinin gereksinimi olan bütün özellikler bir araya getirilmelidir. Uzman ekipler ile geliştirilen paketlerde her geçen süre güncellenen teknolojiler takip edilerek yeni versiyonlar oluşturulmalıdır.
 
Yazılım, donanım güvenliği nasıl olmalı ?
 
E-ticaret siteleri ile birlikte oluşturulan e-ticaret siteleri sağlam ve güvenlikli alt yapıya sahip olan sunucularda barındırılmalıdır. Sunucularda bulunan Firewall, IPS-IDS, RAID5 programları ile saldırı ve tehditlere karşı ileri derece güvenlik önlemleri alınmalı ve sitelerin yedeklerini güncel olarak tutan programlar kullanılmalıdır. Ödeme sayfalarında 128bit SSL şifreleme sistemleri ile kredi kart bilgilerinin tam güvenliği sağlanmalıdır.
 
Arama motoru performansına dikkat edilmeli
 
Kullanılan akıllı linkleme özeliği sayesinde yazı, kategori, resim ve sayfa eklerken konu başlıkları otomatik olarak oluşturulabilmelidir. E-ticaret siteleri google dizinine otomatik eklenmeli, google sitemap ayarı otomatik olarak yapılmalı, google analytics eklentisi kurulabilmelidir. Özel olarak hazırlanacak olan seo eklentisi sayesinde arama motorlarında istenilen özelliklerde index alınması sağlanabilmelidir. Ancak bütün bu özellikler bir araya getirildiğinde arama motorlarında üstün performanslar sağlanabilir.
 
Değiştirilebilir tasarım özelliklerine sahip olmalı
 
E-ticaret paketlerinizin içerisinde kullanabileceğiniz yüzlerce tasarım olmalıdır. Bu temalar içerisinden herhangi bir tanesi sadece saniyeler içerisinde e-ticaret sitenize uygulanabilmelidir. Aynı zamanda geliştirilebilir tasarım özellikleri sayesinde ideallere uygun tasarımlarda manuel olarak oluşturulabilmelidir. Bir tasarımcı yardımı ile hayalinizde tasarladığınız temaları sitenize uygulayabilmelisinizdir. 
 
Yönetim paneli nasıl olmalı ?
 
E-ticaret sitenizi yönetebileceğiniz rahat ve kolay kullanıma sahip, bütün isteklerinizi karşılayacak olan yönetim paneliniz sayesinde sitenizde istediğiniz değişiklikleri uygulayabilmelisiniz. Kategori oluşturma, ürün ekleme, sayfa yapıları, siteye üye olan kullanıcıların yönetimi ve diğer bütün özelliklere tek bir yönetim paneli üzerinden sahip olabilmelisiniz. Yönetim panelini inceleyebilmek için inceleyebilmek için sizlere ücretsiz demo talepleri sunulabilir olmalıdır.
 
Online sipariş yönetimi, kargo takibine dikkat!
 
Yönetim panelinizde bulunan online sipariş yönetimi ile anlık olarak müşterilerinizin siparişlerini görebilmelisiniz. Ne zaman hangi ödeme sistemini kullanarak sipariş verdiklerini, yapılan ödemelerin onaylanıp onaylanmadığını, gönderilen ürünün teslim edilip edilmediğini bu panel sayesinde yönetebilmelisiniz. Ayrıca müşterilerinize gönderdiğiniz kargoların takibini saatlik olarak yapabilmelisiniz. Bir tek sizler değil, müşterilerinizin de kargolarını takip edebilmelidirler. Anlaşmalı kargo şirketlerinden oldukça uygun ücretler ile Türkiye’nin dört bir yanına tek bir fiyatta kargo gönderimi yapabilme gibi ayrıcalıklara sahip olabilmelisiniz.
 
Ödeme sistemleri sorunsuz kurulabilmeli
 
Yazılımlarda bulunan özel kodlamalar ve alanlar sayesinde dilediğiniz sayıda, dilediğiniz türde ödeme sistemini e-ticaret sitenize entegre edebilmelisiniz. Sorunsuz bir şekilde 3D sanal pos kurulumu yapabilmeli ve diğer online ödeme sistemlerinin de entegrasyonunu sağlayabilmelisiniz. 
 
www.neticaret.com.tr
 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..