Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

E-ticaret sitelerinde hangi güvenlik önlemleri alınmalı

E-ticaret siteleri online alışveriş yapılan sitelerdir. Kullanıcılar bu sitelerden; kredi kartı, mobil, havale ya da kapıda kargoya ödeme hizmetlerini kullanarak ürün satın almaktadırlar. Son zamanlarda oldukça gelişmiş olan teknoloji ile birlikte e-ticaret sitelerinden yapılan alışveriş oranları da hız ve hız artmış durumdadır.

Peki bu kadar çok alışverişin yapıldığı ve aynı zamanda para döngüsünün bulunduğu bu sitelerde hangi güvenlik önlemlerinin alınmış olması gerekir ?

E-ticaret sitelerinde alınması gereken güvenlik önlemleri hem kullanıcıların hem de site sahibini bütün saldırı ve tehditlere karşı koruyabilmelidir. Hem ödeme sayfalarında, hem yazılımda hem de kullanılan sunucularda ayrı ayrı güvenlik önlemlerinin alınması şarttır.

Ödeme Sayfalarında Kullanılan Güvenlik Önlemleri
E-ticaret sitelerinde, başta kredi kart bilgileri olmak üzere hiç bir bilginin ikinci bir şahısın kontrolü altına geçmemesi gerekmektedir. Bunun için uluslar arası geçerliliği bulunan güvenlik önlemleri kullanılmaktadır. Bu güvenlik önlemleri 128bit SSL şifreleme ya da bir üst versiyonu olan 256bit SSL şifreleme sistemleridir. Kullanılan bu sistemler sayesinde bütün bilgiler şifrelenerek transfer edilir. Şifrelenmiş olan bilgilerin çözümü günümüz teknolojisi ve çok büyük yatırımlar yapılsa dahi bir asırın üzerinde zaman almaktadır.

Sunucu Bazlı Kullanılan Güvenlik Önlemleri
E-ticaret sitelerinin barındırıldığı sunucuların güvenliğinin alınması gerekir. Özellikle saldırı, tehdit ve veri kayıplarının önüne geçilebilmesi için 3 farklı güvenlik önlemi alınması gerekir. Firewall (güvenlik duvarı) siteye gelecek olan ani saldırı ve trafik akışını engellemekte, ips-ids sistemleri herhangi bir tehdit anında o tehditi tespit ederek engellemekte, RAID5 sistemleri ise verilerin güncel bir şekilde yedeklerini alarak veri kayıplarını ortadan kaldırmaktadır.

E-ticaret siteniz var ise ve yukarıda bulunan güvenlik önlemlerinden herhangi bir tanesi sisteminizde bulunmuyorsa, hem sizlerin hem de kullanıcılarınızın güvenliği için en kısa sürede bu sistemleri sitelerinizde kullanmanızda fayda bulumaktadır.

Ref : E-ticaret Portalı
 

 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..