Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '18

 
Kategori
Şiir
 

Edipler Dünyası'nın Yazar ve Şairleri Buluştuk

Edipler Dünyası'nın Yazar ve Şairleri Buluştuk
 

 Sensizliğe hasret gözlerim, uzaklardayım, içliyim / Dalıp giden gönlüm, suskunum, yalnızım/ Uzaklarda gözlerim sensizliğim, tükendi sabahlarım/ Her mevsim gelip geçti dertliyim, neredeyim/ Hasretin yakıyor içimi , gel gör beni sensiz nerdeyim.(şiir geçti ömrümden.(N.K)


Yolculuk  şiire başladığım heyecanım  bitmiyordu. Şiir bir hayatı nasıl değiştirirdi?  Kim bilir şiirde ne çığlıkları duyacaktım? Şiirler Kuşadası’nda yaşandı.

Şairler o geceyi, o yeri etkiliyordu. İmgeleri, duyguları öyle örülüydü ki!!

İçlerinde  bu kez en çok ülküleri vardı , hayata geçirdiler. İçlerinde bu kez yine sevdanın fırınında pişen  aşk, beklenti , umut, gelecek vardı.
Bir anneye yazılan şiirde şair öyle hıçkırık içindeydi, içliydi. Söylemek gerekse şiirlerini şairler,  güzel yorumluyordu.

Bu kez  yine Comfort Ada Class hotelde  100 kadar şair ağırlandı.  Ada Class her zamanki gibi şiire ev sahipliği yapıyor.
Şiir sanırım o hotelde çok özel ve güzel yaşanıyor.  Hotel ekibi  sevgi doluydu. Tüm çabayı  çok özel gösteriyordu. O hotele şiir yakışıyor,  diye düşünüyorum .

Çok sevgili dostlarım,  şairler Şevki Kayaturan ve Bahtiyar Reşit’in organizatörlüğünde gerçekleşti program. Teşekkürler.

Program bittiğinde resepsiyonda ne sazlar sustu, ne de türküler. Şiir ırmaklarında geceyi yaşamak başkaydı...

İki gün, iki gece idi. Şiir iki gecede düzenlendi. Çok etkileyici şiirler vardı. Şiirlerini kitaplaştırmışlar.
Ozanlar,  sanatçılar, sazları sözleri ile sahnede yerini aldı.

Edipler dünyası yazarlar ve şairlerin buluştuğu Kuşadası’nda  Sivas,  Adana , İstanbul, Tekirdağ, İzmir daha bir çok şehirden gelenler sadece şiirlerini , çığlıklarını duyurmak için ,  şair ve yazar, sanatçı  etkileşimi için  programa gelmekteler.

Şiire düşkünlüğüm var,  benim. Şiire yolculuğum.  Şiirsel dizgilerim , yazılarım, notlarım,  kitaplarım, kalemim , çiçeklerim var, benim.
Kitaplaştırılacak öykülerim, gerçeklerim,  şiir parçalarım var, benim.
Romana dökülecek parmak uçlarımda hayat var.
Özgürlüğe doğru  gökkuşağının bir ipinde  sergilenecek fotoğraflarım, çekimlerim var, benim.

Edipler Dünyası’nda yaşanan şiir ırmaklarında geceyi yaşayabilmek. Gün batımı vakitleriydi.  Odamın balkonundan  Kuşadası’nı  objektife takışım.  Güneşi gözlerimde batıracağım vakti. Ya da Şairin söyleminde, şiirinde bulmak  hayatı.

Bir şiir programında vefa  vardı.  Özel hazırlanmış,  anı bırakacak ,bir gün güzel yaşanıp , anımsayacak  dolu  izler , anılar bıraktı..

Programın gerçekleşmesinde emek ve heyecanı geçen tüm şairler, program yapımcılar, sanatçılar hepsini  kutluyorum.

Nice günlerde, nice şiirli birlikteliklerde buluşmak  umudu ve güzelliği için. Tüm şair ve yazar dostlarımıza   teşekkür, sevgilerimi gönderiyorum.

Belki başka  bir yerde.  Başka  bir şehirde.  Kimbilir  Sivas’a yolculukta . Antalya’da,   Tekirdağ’da, Adana’da , Denizli’de buluşmak umudu ve inancıyla.

Şiir ve hayata  akıp giden heyecan dolu yüreğinizi hiç eksiltmeyin.

Yola dair umutlarınız, aşklarınız hiç sönmesin, bitmesin. Hep sevin...


 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..