Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Efendim komutanım!

Efendim komutanım!
 

Biri, cumhuriyetimizin teminatı, laik düzenin savunucusu ve milletimizin göz bebeği. Diğeri; Atatürk geleneğinin takipçisi ve mirasçısı, demokrasinin olmazsa olmazlarından Türk seçmeninin % 20’sinin oyunu almış, muhteşem bir tarihi ve geçmişe sahip siyasi bir partimiz…

CHP ve TSK… Cumhuriyet tarihimizin en uyumlu, en kararlı ve en güvenilir iki Kurumu. Atatürk ve onun ilkelerinden asla taviz vermeyen ve ulusal her konuda biri birini tamamlayan ve din üzerinden nemalanmayı reddeden iki güzide Kurum.

TSK’ nin Kuzey Irak’a yaptığı kara harekatından sonra gelişen olaylar karşısında her iki kurumda soğukkanlılığını koruyamadılar ve hiç umulmadık bir şekilde karşı karşıya geldiler. Bu karşılıklı suçlamalar laik kesimi derinden yaralarken diğer taraftan bunu fırsat bilip eskiden hiç yıldızının barışmadığı ve devamlı takıştığı TSK’ nın safında yer alan iktidara yaradı.

Türkiye'de muhalefet olmak iktidar olmaktan çok zordur. Çok sert çıkışlar yapsanız da "ne şiş yansın ne kebap" örneği altan da alsanız, muhalefete muhalif olanlara yaranamazsınız! İşte, AKP'nin oyunun artmasının nedeni de budur. Çünkü bilerek veye bilmeyerek, muhalefete muhalif olanlar bir nevi AKP'nin propagandasını yapıyor.

Asker ve muhalefet arasındaki polemik tamamen bir alınganlıktan ibarettir. Mecliste grubu bulunan üç muhalefet partisininde Kuzey Irak'tan erken çekilme hakkındaki çekincelerini ifade etmelerinin ne sakıncası olabilir ki. Ne demeleri lazımdı; bunca cereyan eden olaylar karşısında? Burda eleştirilen iktidardır. Zaten bu konuda hükümeti eleştirmeselerdi asıl o zaman muhalefet görevini yapmamış olacaklardı kanısındayım.

Kahraman ordumuza kimsenin kem söz söyleme hakkı yoktur. Hele hele olağanüstü zor kış ve arazi şartlarına rağmen Kuzey Irak'a yapılan askeri operasyondan sonra... Dünyada bunu becerebilecek kaç ordu olduğu düşünüldüğünde, neden tüm dünyanın Mehmetciğe hayran olduğu daha kolay anlaşılmıyor mu? Askerimize, ordumuza demokratik kurallar dışında laf edeninde karşısına dikiliriz hiç çekinmeden....



Kimlerden kaynaklandığı belli olmayan bir yanlış anlaşılma için höşgörü sınırları zorlanmamalıdır. Her ne kadar kırıcı sözler söylenmiş ise de; baba ile oğulda olduğu gibi CHP ile TSK'nın da karşılıklı sevgi ve saygılarından asla şüphe etmiyorum ben.

Ordumuzun başındaki komutanın muhalefetle bu şekilde polemiğe girmesi bana göre doğru değil... Muhalefet görüşünü bildirmiştir... Bu tartışmadan AKP yarar sağlar paşam. Bu polemiğin sürmesi inanın ki hep sizin aleyhinize bir durum yaratıyor. Medyanın internet sayfalarına yapılan yorumları okursanız kimlerin el ovuşturduğunu açıkça görürsünüz.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..