Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

18 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

Efsane komutan

Efsane komutan
 

Bugünkü yazımızın konusunu oluşturan ve kendisini birçoğumuzun “Efsane komutan” olarak tanıdığımız Osman Pamukoğlu’nu gündeme almayı, okuyucularımıza tanıtmayı düşündüm.

Emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu 43 yıl üniformasını 04 Ağustos 2002 de Yüksek AskeriŞura kararıyla emekliye sevk edilene kadar şerefle ve şanla taşımış bir insan.

Türk halkı O’nu 1993–1995 yılları arasında görev yaptığı “Hakkâri Dağ ve Komando TugayıKomutanlığı” döneminde PKK ya karşı verdiği inanılmaz mücadelesi ile tanımış, bu üstün başarıları Pamukoğluna “Efsane Komutan”ünvanını getirmiştir.

Osman Pamukoğlu emekli olduktan sonra da boş durmamış, verdiği konferanslarla, katıldığı TV programlarıyla ve yazdığı kitaplarıyla Türkiye’nin gerçeklerini, yapılması gereken icraatları hiç çekinmeden ve korkmadan ve yüksek sesle Türk kamuoyuna dillendirmiştir.

Osman Pamukoğlu’nun “Kan Uykusu Belgeseli” ise büyük ses getirmiş, güneydoğuda PKK yakarşı verdiği amansız mücadele ise kendisinin bir efsane olarak anılmasına neden olmuştur.

Bu efsane komutana başarılarından dolayı:

1. Dereceden Altın Üstün Cesaret ve Feragat madalyası,

2 Kez Üstün Cesaret ve Feragat madalyası,

5 Kez Üstün Birlik Yetiştirme nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Osman Pamukoğlu yaşadığımız coğrafyayı iyi bilen, Türkiye’yi bekleyen tehlikeleri gören, Atatürk ilkeve inkılâplarına son derece bağlı, geçmişi başarılarla dolu eski bir asker olarak bugün Türk milletinin gönlünde taht kurmuş bir mücadele insanı halkımızın deyimiyle de “Efsane bir komutan”.

Basından ve medyadan takip ettiğimiz kadarıyla ise şimdilerde “Efsane Komutan” siyasete soyunuyor ve:

Adam gibi siyasetçi olacağını;

Adam gibi lider olacağını;

İktidara gelirse de bu ülkeyi “Adam gibi idare edeceğini” hiç çekinmeden kamuoyuna açık mesaj veriyor.

Osman Pamukoğlu partileşme gerekçesini ise: “AKP iktidarına karşı bugün muhalefette olan mevcut partilerin yürüttükleri politikaların yetersiz kaldığını, bu partilere artık halkın güveninin kalmadığını, aranan taze kanın kendisinin kuracağı partide olacağını” savunmaktadır.

Efsane Paşamızın kuracağı partinin adı Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) .

Partinin amblemi ise Anadolu kartalı. Amblem olarak Anadolu kartalının seçilme gerekçesi ise partisinin; özgürlük ve onurunun, onurlu yaşamanın sembolü olacağını; gökyüzü zirvesine ulaşan tek canlı olan kartal, bu zirveden yeryüzündeki entrikaların sembolü tilkiyi, korkaklığın sembolize eden tavşanları, kemirgenliğin simgesi olan tarla farelerini keskin gözleriyle en iyi gören, pençeleriyle en hızlı yakalayan canlıdır. İşte Paşa’nın Anadolu kartalını seçmesinin nedeni de bu olsa gerek.

Efsane Komutan iktidara geldiği takdirde, ülkedeki tilki gibi entrika çevirenlere, tavşanlar gibi korkaklara, kemirgen tarla fareleri gibi insanlara aman vermeyeceğini, Anadolu kartalının pençesi gibi bu haşereleri pençeleyeceğini ve yok edeceğine inanmış gözüküyor.

Osman Pamukoğlu parti kuracağını halka açıkladıktan sonra:

— Ben halka bir çağrı yaptım. Rüzgâr bekliyordum, kasırgayla karşılaştım. Kurulacak partiye yurdun dört bir yanından büyük ilgi ve talep var. Kanımca bu büyük ilgi ve talep Osman Pamukoğlu’na duyulan güven ve sevginin bir işareti.

Anlaşıldığı kadarıyla “Efsane Komuta”nın parti çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Yayınlanan “Manifesto”da ise:

Milletvekili, üst bürokrat ve memurların dokunulmazlığının kaldırılacağını;

Siyasi partilere hazineden yapılan yardımların kaldırılacağını,

Öncelikle fakirlikle ve cehaletle mücadele edileceğini,

Her türlü hırsızlığın ve yolsuzluğun önünün kesileceğini,

Her türlü bölücü ve terörün kökünün kazınacağını,

İnsanların huzur ve güveninin acilen sağlanacağını,

Dış siyasette başı dik ve onurlu bir duruşun sergileneceğini; Daha bir çok ilke ve prensipleri bu manifestoda açıklamıştır.

“Lider beyinde devrim yapan, herkesi peşinden sürükleyen, fikir ve ruhlar rüzgarıdır” diyen Paşa görüldüğü kadarıyla şimdilerde liderliğe ve Türkiye’yi yönetmeye talip oluyor.

Görev yaptığı sırada askerlerine:

"Bu ne bitmez yolmuş deme, bitmedik yol yok, bu ne aşılmaz dağmış deme, aşılmadık dağ yok" diyen efsane komutan, anlaşılan gidilmedik yol, aşılmadık dağ bırakmaksızın siyasi mücadeleyi yürütmeye kararlı gözüküyor.

Efsane Komutanın kuracağı siyasi partinin Türk siyasetine bir renk, canlılık getireceğini, siyasette yeni bir yüz olarak beklenen, özlenen bir lider olup olamayacağını bize zaman gösterecek.

Efsane komutanla ilgili yazımı yine O’nun çok takdir ettiğim, - bu vesileyle de şehitlerimizi rahmetle andığım- sözleriyle bitiriyorum:

—Analar evlatlarını askere LEŞ toplatmak için göndermedi. Geberdikleri yerde kalırlar. Askerime leş toplatmam. Biz imha eder geçeriz.

Efsane komutanımıza siyasi mücadelesinde başarılar dileriz.

Sonsuzluk (Osman Özeker)

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..