Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '10

     
    Kategori
    Eğitim
     

    Eğitimin önemi

    Yazmanın kolay olmadığını bilirim. Hele konuşmak daha da zordur. Çünkü bu söylediklerimin kolay olabilmesi için birikim için ise eğitim ve bol, bol okumak gerekir. Kitaplar gerçek dostunuz olabilir. Dostlarımızı da iyi seçmemiz gerekir. Burada gerçek hayatımız devreye girecektir. Birbirini besleyen ve tetikleyen etkenler gibi hayatımıza eğitimimiz yön verir. Duygularımızın ibresini yukarı aşağı hareketlendirirler. Toplumun oluşumu ve bilinçlenmesine de gerekçelerini sunarak genel yapının değişimine katkı sağlar.

    İçinde yaşadığımız toplumun aydınlanma sürecine baktığımızda çok gerilere gitmemizin gerekmediğini görürüz. Cumhuriyetimizin kurulumuyla toplumsal bilinç ve aydınlanma süreci başlatılmıştır. Bu sürece karşı çıkanlar bugün aydınlanmanın tüm nimetlerinden faydalanıp içe dönük kapalı bir yapı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Fakat burada bir zorlukla karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Bilinçli ve eğitimli kesim direnci ve her kesimden gelen sorgulama süreci toplumun ileri ve aydınlanma sürecini durdurmanın o kadar da kolay olmadığını göstermektedir.

    Geleceğin toplumunu oluşturmalıyız. Toplulukların barışını sağlayacak düzeydeki eğitimlerle. İnsanlar oluşturmalıyız toplumun bireyi olduğunun bilinciyle. Eğitimler vermeliyiz birimizin hepimiz için olduğunun bilincinde. Sevgili okurlar bu bir ilk, yazlarımın devam olsun dileği ve desteğiyle, Hoşça kalın.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 292
    Kayıt tarihi
    : 01.11.10
     
     

    Eğitim sektöründen emekli olmak bir ayrıcalık. Kişi öğrencisini eğitirken kendi bilgisini test eder ..