Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Ehlibety meslek liseleri ve kat sayı krizi

Ehlibety meslek liseleri ve kat sayı krizi
 

Ehlibeyt meslek liselerine haksızlık ediliyor. Katsayı uygulaması ideolojik bir karar dır. Bir toplumun dinini öğrenmesinden neden korkulur anlayanıyoruz.

Bugünlerde televizyonlarda açık oturumlarda, tartışma proğramlarında kelli felli insanlar (Akademik kariyerleri, dini konularda çok bilmiş akil adamlar). İmam hatip meslek liselerine yapılan kat sayı uygyulamaları yanlıştır. Zulumdür diyorlar. Bu kararla imam hatiplerin önü kesilmek isteniyor. Okullarda insanların dinlerini öğrenmenin kime zararı var vs vs. Bakıyorum bu insanların yüzleri hiç kızarmıyor. Zira ya gerçekten cahiller, ya da ar damarları çatlamış. Birazcık ne dediklerini, neyi savunduklarını düşünseler ne kadar büyük hata yaptıklarını anlayacaklar.

Bir iktidar düşünün ki; İmam hatip liselerini savunurken, iktidar oldukları ülkenin farklı dinden, farklı inanışlardan insanlar'ının olduğunu unuttuklarının farkında değiller. Farkında iseler nasıl akşam başlarını yastığa korlar? Nasıl rahat uyurlar, anlamak mümkün değil. Bu insanlar nasıl olurda toplum karşısına çıkarlar? Diyelim ki çıktılar. Nasıl olurda yüzleri kızarmaz?. Gerçekten anlamakta çok zorlanıyorum. Daha doğrusu anlayamıyorum. Eğer anlayan biri varsa lütfen banada anlatsın.

Kürt açılımı adı altında bir ucubeyi ortaya atan çok bilmiş yöneticiler, Bir ülkede ana dilde eğitim yapmanın demokratik olacağını savunurken, Ankara , İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya (81 ili boşverelim) illerinde ne kadar kürt vatandaşımız var? Bunların çocuklarını okutabilmek için kaç ilköğretim okuluna, kaç öğretmene ihtiyaç var? Sahi bunları karşılamayı göze almış bir iktidar mı var. Yok sa bu açılımdan amaç ülkenin kaosa sürüklenmesi midir?

Aslında konumuz Ehlibeyt meslek liseleri. Bu ülke de 20 milyon (tahmini) alevi vatandaşın dinlerini öğrenmek için inaç önderleri Dede'ler ve Baba'lara ihtiyacı yok mu? Tabi ki vardır. İmam Hatip Liseleri eğer normalse neden Ehlibeyt meslek liseleri açılmasın? Ehlibeyt meslek liseleri mezunu dede ve babaların üniversiteye girmeleri neden engellensin? Madem ki imam hatipli doktor, mühendis, hakim olmasında ne var? Peki Ehlibeytli dede ve babalardan neden doktor, mühendis, vali, bakan, başbakan olmasın? Bunda ne var? Neden yezidi meslek liselerinin önündeki üniversite engeli kalkmasın? Neden yazidi vali, kaymakam, doktor mühendis olmasın? Neden Ruhban okulu açılmasın?

Ayran bulamaz içmeye, tahtaravalli ile gider gezmeye. Bu ülkede bu kadar akıl tutulması nasıl yaşanır? Bu ülkede % 99 'u müslüman deyip söze başlayanlar. Bu kadar kul hakkı yenirken öbür dünya da hallerini hiç düşünmezler mi?

Haklısınız düşünmek için beyin gerek.

Anlayana sivri sinek ..............

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..