Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Ekmek" Reytingin" ağzında

Adamlar kafalarına göre büyük şehirlerin bir taraflarına koymuşlar reyting ölçüm cihazlarını reyting ölçüyorlar günlük yüz program içinden ilk ona giremeyen diziler, haberler, akıl sır erdiremediğim bir çok program yandı. Yapımcılar hemen bir olağan kurul toplantısı yaparak kurtarmaya çalışır kurtuldu, kurtuldu yoksa vay haline.

10.1 reyting yaparsan anlaşmasını yaptığın paran artar (yüzde bilmem kaç oranında) 9.99 yaparsan direnmeye devam edersin gittiği yere kadar gider tabi bu yapımcı için geçerli ona göre yapar anlaşmasını kanalla.

Olan kime olur, her zaman kamera arkasında duran teknik ekip elamanlarına olur çünkü dizi, haber, işte o akıl sır erdiremediğim bir çok program yayından kalkar.

Yayından kalkan programın ekibine ne olur açıkta kalır nedeni ise tüm programların teknik ekip elemanları tamdır açıkta kalırsın beklersin iş gelecek diye çünkü işler sezonluktur okul açılıp kapanma dönemleri bizim sezonumuzdur ona göre hareket edilir hep.

Bende bu sezon Düş Yakamdan adlı bir dizide çalışmaktaydım nemi oldu anlatayım.

Eski TGRT şimdi FOX tv oldu biliyorsunuz, bir ihtişamla geldi kanalı aldılar bizlerde yeni bir kanal yeni bir iş sürekli olur inşallah diye başladık, tam 9 bölüm çektik iş durdu çünkü reytingleri kötü gidiyordu dizinin, kanal daha yeni izleyicisi yoktur diye 9 bölüme kadar geldik en sonunda yapımcı ben kendimi madara etmem bu diziyi de çekmem dedi ve bitirdi.

Asıl sebep reyting ama başka sebeplerde vardı, oyuncular işine saygısı olmayan oyuncular, şu iş bitsinde eve gideyim diyen oyuncular, yok onda var bende de olsun diyen oyuncular, o neden bu saatte geliyor bende bu saatte geleceğim diyen oyuncular, bu yemek neden böyle diyen oyuncular, sudan bahanelerle sebep bulan oyuncular yüzünden bitti bu arada bir şeyi daha hatırlatayım bir dizi veya programın saati ve günü değişirse bilin ki gidicidir kurtarılmaya çalışılıyordur nedeni ise karşısında güçlü bir izleyicisi kitlesi olan başka biri vardır bu hep böyledir.Senaristin hikayesi bittimi sende bitersin.

Geçenlerde bir blog umun altına yazmıştım eski oyuncular iyidir diye gerçektende öyle onların aldığı terbiye daha başka insanlara yaklaşımı farklı, eskiler anlatıyor ben demiyorum bize geldiği zaman da bakıyoruz evet aynı anlatılan da olduğu, gibi şimdikiler de bir ahkam, bir ahkam sanki 9 dağın efesi bütün dağlar onun ha.(inşallah birisi okuyordur bu yazdıklarımı oyuncu kısmından)

Şu yazdığım yazıdan bir kişi şikayet etsin bana diyecek ki sen yanlış yazıyorsun insanları yanlış yönlendiriyorsun burada diye, kimse bunun aksini iddia edemez bana onay verecektir aksini iddia edenin ellerinden öperim. 10 senedir bu camia içerisindeyim ne insanlar gördüm neler geldi neler geçti ölümde var unutmayın sakın bu dünya kimseye kalmadı Sultan Süleyman a bile ılımlı olmayı öğenin biraz teknik ekip böcek değildir iğrenmenize gerek yok onlarında çoluk çocuğu var onlarda ekmek peşinde, alma mazlumun ahını çıkar aheste, aheste.

EYLÜL DELİSİ

 
Toplam blog
: 12
: 1673
Kayıt tarihi
: 26.04.07
 
 

Bir film şirketinde teknik eleman olarak çalışmaktayım. Sinemayı, okumayı ve yazmayı seviyorum. Haya..