Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Ekmeleddin İhsanoğlu projesi

Ekmeleddin İhsanoğlu projesi
 

Ekmeleddin İhsanoğlu, CHP nin bizzat kendi genel başkanlarının eliyle bacağına sıktığı kurşundur.

Sol bir parti olarak ülkenin sorunlarına derman olacak sol doktrinler üretmesi, söylemleriyle kitleleri kendi düşüncelerine çekmesi ve damla damla seçmenlerinin sayısını artırarak iktidara doğru yürümesi gerekirken sağ bir adayla cumhur başkanlığı yarışına girerek neyi amaç edinmiş olabileceği, üzerinde durulması gerekli olan önemli bir konudur çünkü sol önemlidir. 

Ekmeleddin İhsanoğlu CHP nin ayağına sıkılmış bir kurşundur dedik. Evet bu kurşunla CHP yaralanacak, tökezlemye başlayacak ve gün gelecek artık yürüyemez olacak ve siyaset sahnesini sağ bir parti olmaya çalışan sol olarak terkedecek. 

Peki sonra kim dolduracak sol kanadı, DSP, İP,TKP mi yoksa?

Şu an %7 lik bir oy oranıyla ikinci en büyük sol parti olan BDP mi? Sizce kürt olmayanlar BDP ye oy vermez mi? Eğer o insanlar kimliklerini ırklarına göre tanımlıyor olsalardı milliyetçi olurlardı fakat öğle değiller çünkü kimliklerini düşüncelerine göre tanımlamaya çalışıyorlar ve eğer başka seçenek bırakılmazsa kürt olmadıklarına bakmayıp BDP ye oy vereceklerdir. Hatta zamanla türk olmaktan çıkıp kürt olarak asimile bile olabilirler. Bundan dolayı bize sol bir CHP gerekmektedir. 

Peki şimdiye kadar solun rusyayla yakınlık kuracağından korkan batılılar buna müsade edecek midir? 

Etki alanını (interland) eski osmanlı topraklarına genişletmeye çalışan ve son 5-6 yıldır durdurulamayan Türkiyenin bölünmesi, kolunun kanadının kırılması kimin nereyi idare edeceğinden bence bu gün için çok daha önemli bir konudur.

 
Toplam blog
: 3
: 57
Kayıt tarihi
: 21.07.14
 
 

makine mühendisi ..