Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
Okunma Sayısı
291
 

Ekşi kremalı patates

Ekşi kremalı patates
 

Ekşi Kremalı Patates


Malzemeler

3 Patates orta boy

Ekşi krema

Frenk Soğanı

Tuz
Yapılışı

Patatesleri yıkayıp suyalım ve serçe parmağımızın kalınlığında halka halka dilimliyelim. Tencereye patatesleri düzgün yerleştirin ardından, Et yemeklerinin yanına koyacaksanız et suyu, Tavuk yemeğinin yanına kullanacaksanız tavuk suyunu tencereye patateslerin üzerini fazla geçmeyecek şekilde koyalım, tuzunu ekleyip haşlamaya bırakalım.

Siz de bu arada frenk soğanlarını ayıklayıp yılayın. İnce şekilde kıyalım, patatesler suyunu çekmesine az kala tabi haşlanmış olmalarına dikat edin, ocağın altını kapatın. Frenk soğanlarını patateslerin üzerine serpin ardından arzunuz kadar ekşi kremayı da parça parça koyduktan sonra kapağını kapatıp 3 – 4 dk bekletin ki malzemelerin kokuları birbirine alışsın. Ve garnitürümüz hazır.

Ilık servis edin, Afiyet Olsun.

Kaynak: http://www.yemektarifleri.pro/eksi-kremali-patates/

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 5
Toplam yorum
: 2
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 857
Kayıt tarihi
: 04.05.12
 
 

Kocağeli doğumlu , İstanbulda yaşıyor. İTÜ mezunu ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster