Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ekşili patlıcan kebabı

Ekşili patlıcan kebabı
 

Ekşili Patlıcan Kebabı


Her yörede ayrı bir yöntemle yapılır. Bir de benim tarzımı deneyelim, Beğeneceğinizi umarım.

750gr patlıcan yıkanır, alaca alaca (tamamı soyulmaz) soyulur. Yarım cm kalınlığında kesilir ve tuzlu suda bekletilir. Acı koyu suyunu verince, sudan çıkartılıp süzülür, bir kâğıt peçete ile kurulanır. 750 gr kıyma iyice yoğurularak küçük, küçük topaklar haline getirilip avuç içinde yassı şekil verilir. Borcam veya fırın tepsisine 1 patlıcan,1 köfte şeklinde dizilir. Bir tavaya 3 kaşık sıvı yağ konur, ince ince doğranan 1 soğan,4 diş sarımsak soyulup rendelenir birlikte 3 dakika sotelenir. Arkasından yıkanıp küçük, küçük doğranan yeşil ve kırmızıbiberler eklenir ve sotelemeye devam edilir. Sulandırılmış 1 kaşık salça ile tatlandırılan karışım borcamdaki köfte ve patlıcanların üstüne dökülür. Arzuya göre tuzu, kırmızı pul biberi, kimyonu serpilir. Ekşi pestil varsa 1 parça pestil ılık suda bekletilip ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir ben 1 kaşık nar ekşisi koyuyorum. İsterseniz üstüne 2 kaşık sıvı yağ isterseniz tere yağda koyabilirsiniz. Üstünü kapatacak kadar su konulur fırına verilir. Pişince fırından alınan kebabımız sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun

 

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..