Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

El "Classico" : Barça 5-0 R.Madrid

El "Classico" : Barça 5-0 R.Madrid
 

Messi, Ronaldo'yu yendi...


İspanya'nın ve dünyanın en büyük derbisi Barcelona - Real Madrid karşılaşması Nou Camp'ta oynandı. Tek kelimeyle muhteşem bir maçtı. Tabii ki Barça, maça damgasını vurdu. Skordan da belli olduğu gibi, Barcelona yapacağını yaptı ve Real Madrid'i 5-0 mağlup etti.

Henüz ilk dakikalarda, heyecanlı bir maç olacağını anladık. Nitekim 10.dakikada, Iniesta Xavi'ye akıl dolu bir ara pası attı, Xavi de güzel bir şekilde golünü attı. Barça'nın o dakikaya kadarki isteğinden ve baskısından golün geleceği belliydi. Mükemmel ikili de bu işbirliğinden güzel bir sonuç çıkardı ve gol perdesini açtı.

Aradan 8 dakika geçti, bu sefer David Villa, sol kanattan geldi ve sert bir pas attı. Casillas kontrol edemedi, Pedro önünde kalan topa vurdu ve golü attı. O dakikadan sonra sinirler iyice gerildi.

Mesela dakika 30 iken, Ronaldo Guardiola'ya terbiyesizce bir hareket yaptı. Guardiola'nın elindeki topu almak için onu sert bir şekilde itti. Ronaldo gibi bir futbolcuya kesinlikle yakışmayan bir hareketti. Maçtaki olayları başlatan adam Ronaldo'ydu belki de. Fakat yaptığı hareket gerçekten centilmenliğe sığmazdı.

İlk yarı itibariyle özellikle Messi'yle Barça ileri çıktı. Real Madrid, sert bir oyun ortaya koydu. Ofsayt taktiği uyguladı ve başarılı oldu. Fakat ilk 45 dakikada dikkati çeken şey maçın gergin bir havada oynanmasıydı. Futbolcular hırslıydı ve mücadeleciydi. İki taraf da maçı almaya istekliydi. Bu sebeple hızlı oynanan, bol pas yapılan, zevkli bir karşılaşma izledik.

İkinci yarı itibariyle, Barcelona Real Madrid'i resmen oynattı. 54 ve 57. dakikalarda Messi-Villa işbirliğiyle Barcelona iki gol daha bulup iyice rahatlayınca, artık işi resmen şova döktü. Fakat bu öyle bir şovdu ki, izleyenler gerçekten keyif aldı. Barcelona tıkır tıkır pas yaptı, futbolcular oyun disiplinini bırakmadılar. Tabii aynı zamanda Madrid'li futbolcuları daha da sinirlendirdiler...

90. dakikada Bojan ceza sahasına güzel bir top kesti ve Jeffren'in iyi değerlendirmesi sonucunda maçın skoru belli oldu.

Bu golden sonra bir olay daha var...

Sergio Ramos, önce Messi'ye çok sert daldı, sonra Puyol'a vurdu. Hakem de dayanamayıp artık kırmızı kartını gösterdi. Oyundan çıkarken de Xavi'ye ters bir hareket yaptı. Centilmenliğe ve rakibe saygıya son derece aykırı bir hareket yaptı, muhtemelen ağır bir ceza alacak.

Yine de her şeyiyle mükemmel bir maçtı. İspanya futbolunun neden dünya bazında başarılı olduğunu ortaya koyan bir karşılaşmaydı. Bu kadar hızlı ve bol pasa dayanan bir futbol anlayışının karşısında hiçbir takımın duramaması doğal. Barcelona bunu en iyi uygulayan takım olduğu için de Real Madrid'i farklı yendi. El Classico'ya yakışır bir maçtı. Yine olan oldu ve Barça galip... Bu adamlar futbolun kitabını yazıyor.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..