Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '14

 
Kategori
Futbol
 

El Classico'da kazanan değil kaybeden var

Dünyanın en iyi oyuncularının yer aldığı El Classico da Barcelona kazandı mı? Yoksa Real mi kaybetti? Üç ay sonra dünya şampiyonasında yarı muhtemel yarı final ve final maçlarında bu oyuncuların bir çoğu yer alacak. Kupayı kaldıran takımda da El Classico da oynayan oyuncular olacak. Yani dünyanın en iyi oyuncularnın oynadığı, en iyi takımlarının maçı 4-3 bitti.

Oyun kesinlikle adına yakışır düzeyde idi ama sonuç? 3 penaltı sonucu belirledi. Penaltılardan Real in kullandığı dışarda olduğu penaltı değil. Ama hakeme söylenecek birşey yok. Real in penaltıları rezaletti. Futbol oyununun katliamıydı. İlk penaltıda Ramos ikili mücadelede gerisinde kaldığı rakibinin pozisyonunu bozmak için dokunuyor ayaklarına ve vucuduna. Neymar'da çok güzel atıyor kendini. Ramos ev sahibi avantajına sahip hakem vermez diye düşünüyor muhtemelen.

Penaltı ve kırmızı kart. Kalan yarım saatte bir kişi eksik oynattı takımını. Muhtemelen bu hareketi yüzünden çok eleştirilecek. Ancak Ramos'un bu ilk yaptığı yanlış değil. Sürekli yapıyor. Bu defa şampiyonluğu riske soktu. Hiç müdahale etmese Neymar golü yapabilir miydi? Kaçırma ihtimali Messi'nin penaltı kaçırmasından daha yüksekti.

Real, Barcelona'yı presle baskı altına alıp pozisyon yaratıyordu. Real'in yaptığı presi Bracelona'nın çözememesi inanılır değil. Bütün oyuncuları teknik olarak daha üstün olan Barcelona, yeterli mücadeleyi verse Real'i perişan edebilirdi. Ama Barcelona asla iştahlı ve hızlı oynamayı sevmiyor. Skor 3-3 olduktan sonrada pozisyon üretmekte zorlanmadı ama bu pozisyonlar gol getirecek pozisyon değildi. Barcelona için sezon bitebilirdi, eğer maç berabere bitse. Ama bu sezonun en önemli 15 dakikasında dahi Barcelona temposunu değiştirmek için hiçbir şey yapmadı. Hamleyi yapan yine Real adına son derece yanlış hamle yapan Alonso oldu. Anlamsız müdahale ile penaltı yaparak arkadaşı Ramos'a arka çıktı.

Bu dünyanın en önemli takımlarının şampiyonluk maçına hatalar ve bu hataları ifade eden penaltılar damga vurdu. Büyük paralar kazanan oyuncuların oynadığı büyük takımların maçına hatalar damga vurdu. Ya TD ler? Onlar ne iş yapar? bu kadar basit hatalar yapan oyuncuları eleştirebiliriz va bunu yapıyoruz. Ama TD leri bu hatanın önüne geçmek için çalışması gereken adamlar onlar neler yapıyor acaba?  

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..