Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '07

 
Kategori
Ankara
 

Eli silahlı magandalar boş durmuyor

Eli silahlı magandalar boş durmuyor
 

Zaman zaman gazetelerde, televizyonlarda, radyolarda duyuyoruz;

"kalabalık arasında kendine hakim olamayan kimliği belirsiz bir magandanın havaya ateşlediği kurşunlardan bir tanesi balkonda huzurla ve güven içinde oturan çocuğun kalbine isabet etti! Çocuk tüm çabalara rağmen kurtarılamadı! Polis her yerde şuçluyu arıyor!..."
Buna benzer olaylar çok sayıda var. Düğünlerde, maçlardan sonra zaferi kutlayan taraftarların sevinç çoşkularında v.b. silah seslerini sık sık duyarsınız.

Ankara'da Çankaya ilçesine bağlı Cevizlidere Mahallesinde 2 sene kadar önce heryerde gecekondu vardı. Tam bir gecekondu bölgesiydi. Fakat şimdi bakarsanız heryer yeni yapılmış lüks dairelerle dolu ve belediyenin yoğun bir çalışmasından sonrada bazı yerlerin mevcut asfaltları yenilenmiş ve mahallenin bir çok caddesine de yeni asfaltlar yapılmıştır. Modern bir mahalle görünümüne sahip olmuştur. Yer yer bazı yerlerde gecekondular hala göze çarpmaktadır fakat yakın zamanda onların da yerini modern binaların alacağı kaçınılmazdır. Şimdi asıl konuya gelmek istiyorum, birbirine on metre yakınlığındaki modern binalar ve insanlar, yeni yapılanmış bir mahalle... Gelin görün ki akşam saatlerinde keyifle oturma odasında televizyon seyrederken veya kitap okurken, takır takır silah sesleri kullaklarımızı tırmalıyor. O andan itibaren ne keyif ne huzur kalıyor insanda. Bir endişe kaplıyor içinizi ve televizyonlarda duyduğumuz şehir içinde kaza kurşununa! giden canların ruhları, birden kulağımıza fısıldamaya başlıyorlar. Düşünmeden edemiyorsunuz; "Ya kurşun seker de, evimin penceresine isabet eder de bana gelirse" diyerekten...

Hal böyle olunca aklınıza polise telefon açmak ve haber vermek geliyor ama ne yazık ki polisin de çaresiz kaldığını, bir sonuç elde edemeyeceğini düşünüp aramaktan vazgeçiyorsunuz. İnsanın kafasında bir takım sorular dolanıyor ve cevap bekliyor.

Bu insanlar! silahı nasıl temin ediyor?

Parası olan herkesin silah almasına izin verilmeli mi?

Saygılar ve Sevgiler

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..