Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Elliye elli

Elliye elli
 

Kenan Evren olmasaydı başka bi General darbeyi yapacaktı 12 Eylülde ABD güdümüyle. Evet, 12 Eylül ve diğer darbeler dahil tümü ABD tarafından gerçekleştirilmiştir. 

Bugün, 1980 Askeri darbe'nin sorgulanması bağlamında Evren ve Şahinkaya'nın ifadeleri alınmak üzere Savcılığa çağrıldığı haberi duyuruldu.. 

Bana göre kişiler değil sistemin sorgulanması gerekir. Kişiler sembolik isimlerdir. Demokrasinin ayıbı ve ülke gelişimini engelleyen hem 12 Eylül hem de diğer darbeler sorgulanıp yargılanmalıdır bir bir.. 

Seçimlere adım adım yaklaştığımız bu günlerde meydanların tansiyonu oldukça yükseldiğini görüyoruz.. AKP ve CHP neredeyse başa baş güreşiyor. Zira Erdoğan yarından itibaren 12 Eylül argumanını kullanacaktır. Yargı tarafından Evren ve arkadaşlarının ifadeleri alınmak üzere Savcılığa çağrılmaları seçimlere yakın bir tarihte gerçekleşmesi de düşündürücüdür. 

12 Eylül argumanı Erdoğan'a artı yazacağı kesin. Zira Kılıçdaroğlu'nun vaadleri de seçmenin ilgi alanına etkili şekilde girmiyor değil. İki parti arası, elliye elli durum söz konusu olabilir bu seçimlerde. MHP'nin de içinde bulunduğu böyle bir Meclis aritmetiğinde, seçimlerden kısa bir süre sonrasında ülke yeni bir seçime gebe kalabilir diye düşünüyorum.. 

Kamuoyunun ortak değerlendirmesi 12 Haziran seçimlerinin diğer seçimlerden farklı bir seçim olacağı görüşü önem kazanıyor.. 

Seçimlerden sonra yapılması düşünülen yeni Anayasa hazırlığı seçmeni oldukça düşündürüyor.. "Ülke bölünecek mi, Bayrak değişecek mi?" soruları seçmenin kafasını kucalıyor. Bu bağlamda sandıktan yeni Anayasa'ya ışık yanmayacağı öngörüsündeyim.. 

Seçmen artık eski seçmen değildir. Yeni Anayasa'da "Önce insan" unsuru önde olmadıkça Anayasa çalışmalarına başlanamayacaktır. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..