- Kategori
- Yemek - Mutfak
Elma tabakta muzlu nus
ELMA TABAKTA MUZLU NUS
ELMA TABAKTA MUZLU NUS
MALZEMELER
3 yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet taze sıkılmış portakal suyu
1 paket (100gr) bitter çikolata( benmari usulü eritilecek)
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı çırparak koyulaştırılmış krema
SOS İÇİN
2 ad. Muz
2 yemek kaşığı bal
SERVİS İÇİN
4 adet yeşil elma
HAZIRLANMASI
Yumurtaları bir kaba alıp şeker ilave ederek çırpalım.
Portakal suyunu, erimiş çikolatayı, kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim ve son olarak da koyu kremayı ilave ederek tahta bir kaşıkla yavaşça yedirelim ve yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Muzu ve balı mikser ile çırpalım.
Elmaları alacalı soyalım ve ikiye bölerek içini temizleyip oyalım.
Elmaların altlarını düzgün durması için, keserek servis tabağının ortasına koyalım.
Buzdolabından çıkarttığımız nus ile elmaların içini doldurup üzerine krem şanti sıkalım ve tabağın etrafına muzlu sosumuzdan gezdirip bir dilim çilekle üzerini süsleyip servis yapalım.
Not: mevsiminde muz yerine taze incir de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.