Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '19

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Elmadağ Kayak Merkezi

(01.14.2019)
 
Geçtiğimiz pazar gününde arkadaşlar ile Elmadağ Kayak Merkezi’ne gitmeye karar verdik. Ankara merkeze 18 km'lik mesafede bulunan   Elmadağ, kendisine yaklaşmamızla beraber yoğun sis ve kar örtüsünü ciddi şekilde hissettiriyor. Alış-veriş imkanınız için, dağın rampalarında yol boyunca,  sağlı sollu bir çok market bulunuyor.
 
Kayak Merkezinin çevresinde ufak tefek, içerisinde sobalar yanan, çay, sucuk ekmek, köfte ekmek, yapılan küçük işletmeler var. Ben yarım sucuk ve iki çay içtim( yarım sucuk 15 TL, çay 2,5 TL ) toplamda 20 TL gibi gayet makul bir ücret ödedim.
 
Pist kısımında ise, dikey kısım daha profesyonel sporcular için eğim olarak ekipman ile ayakta kaymaya elverişli. Bu pistin daha alt kısmı eğim olarak daha az ve kızak ile daha amatör sporculara yönelik. Bizde haliyle bu bölgede kızak ile kaymaya çalıştık. Pistin girişinde 10 TL’ye kızak kiralama imkanınız bulunuyor. 10 TL ücret ile gün boyu kızak kiralayabilirsiniz. Kendi yanınızda getirdiğiniz kızaklarla da kayabilirsiniz. Fakat bu bölgede kayarken dikkatli olun. Pistte öyle bir curcuna var ki sisin de etkisiyle her an biri kızağı ile üzerinize çıkabilir. :)
 
Civarda kar üzerinde  mangal  yapma imkanınız da mevcut. Yani, yeme içme olayını tamamen kendi imkanlarınızla da çözmeniz mümkün.
 
Şöyle bir eleştirecek olursak, tesisleşme sıkıntıları hemen gözümüze çarpıyor. Tuvalet imkanı biraz sıkıntılı. Bizim gittiğimizde kadın-erkek aynı tuvaleti kullanıp; sular da akmıyordu. Yeme-içme konusunda da alternatifler çoğaltılıp daha profesyonel hizmet imkanı sunulabilinir.
 
 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..