Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Elmalı krep

Elmalı krep
 

Bu tarif tek kişilik elmalı krep tarifidir arzu edenler kişi sayısına göre miktarını çoğaltabilirler. Bu krep tarifinden meyve tabağı büyüklüğünde iki tane krep elde edebiliyorsunuz. Hamurun birini tatlı diğerini de tuzlu krep hamuru olarak kullanabilirsiniz. Tuzlu olana beyaz peynirle maydanoz karışımını koyabilirsiniz.

Hamuru için malzemeler:

1 yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı un

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığının ucunda karbonat

İçi için malzemeler:

1 tane rendelenmiş elma

1 çay kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz veya fındık

Üzeri için:

Bir avuç vişne

Yapılışı:

Önce elmalar yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenmiş elmalara tarçın ve toz şeker ilave edilerek elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen elmalara çekilmiş ceviz içi veya fındık ilave edilir.

Çukur bir kaba sırasıyla yumurta, süt, yağ, un ve kabartma tozu konularak karışım çırpılır. On beş dakika dinlenmeye bırakılır.

Orta boy teflon tavanın dibine çok az yağ konularak yağ ısıtılır ve kepçe ile krep harcından tavaya akıtılır. Krep hamuru pişince ters çevirerek arka yüzü pişirilir.

Krep hamurunun içine bol malzeme koymak istiyorsanız krep hamurunu biraz daha kalın pişirebilirsiniz.

Pişen hamur bir tabağa alınarak dörde bölünür ve her bir hamur parçasının tabanına elmalı harç konularak hamur sivri ucuna doğru sarılır ve çekirdeği ayıklanmış vişne taneleri bir kürdan yardımı ile tutturulur. Etrafına da vişne taneleri koyarak süsleyebiliriz.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..