Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Elmalı rulo kurabiye

Elmalı rulo kurabiye
 

MALZEMELER:
*4  adet elma
*2 kaşık toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 avuç dövülmüş ceviz (ne miktarda isterseniz)
 
HAMURU İÇİN:
*125 GR. yani yarım paket tereyağ veya margarin (oda ısısında yumuşamış)
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 yumurta
*1 çay bardağı pudra şekeri (tariflerde 1 su bardağı yazar genelde ,bu kadar şekere ihtiyaç  yok,gereksiz)
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı kepekli un (evde yoksa şart değil )
*2 bardak un 
YAPILIŞI:
 
*Öncelikle elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım,çekirdeklerini çıkarıp rendeleyelim
*Bir tava veya küçük tencereye elma rendesini ve şekeri koyup az ateşte suyunu salıp çekene kadar  pişirelim
*Altını tutup yanmasın dikkat edelim
*Kapatınca tarçın ve cevizi ekleyelim,buzdolabına koyup soğumaya bırakalım
*Tereyağ,sıvıyağ ve pudra şekerini (normal şeker de olabilir) krema gibi olana dek elimizle karıştıralım
*Yumurtayı da ekleyelim,karıştıralım
*Unları ,kabartma tozunu,vanilyayı eleyerek ekleyelim
*Elinize yapışırsa biraz daha un ekleyin,tam  toparlansın
*Hamurun üzerini kapatıp 15 dakika buzdolabında bekletelim
*Dolaptan alınca hafif unladığımız tezgahta merdaneyle çok ince olmadan, dikdörtgen şeklinde açalım
 
*Soğuyan elmalı içi hamurun üzerine tamamen yayalım*Uzun kenardan kaldırarak rulo  sarmaya başlayalım
 
*Rulo bitince eğer hava sıcaksa iki parçaya bölüp ,yine buzdolabına koyalım
*10 dakika sonra alıp 2 parmak eninde dilim dilim keselim
*175 derecede hafif kızarana kadar pişirelim,çok kızarmasın
*Tepsiyi çıkarıp  soğutalım
*Tam soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim
 
AFİYET OLSUN...
 
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
 
 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..