Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Elveda Avrupa

Elveda Avrupa
 

Amerikan Silahlı Kuvvetler Dergisi (AFJ) ABD nin Irak işgali ile başlayan süreçte gelecekte şekillendirmeyi düşündüğü Ortadoğu haritasını resmen yayınladı.

Amerikan ordusu bu belge ile ABD nin önümüzdeki dönemde (ne kadar sürerse sürsün) Ortadoğu da haritaların kendi istedikleri şekilde değişeceğini ve bunu yapmak için ne gerekiyorsa onu yapacakları mesajını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Ancak; bu olay yeni bir şey değildir. 1991 yılında başlattıkları birinci körfez savaşında da aynı haritayı yayınlamışlardı. O zaman Amerikan ordusunda gözlemci sıfatıyla Kuveyt teki savaş karargahında gözlemci olarak bulunan subaylarımızın tepkisi üzerine bir şey söylemekten kaçınmışlardı.

!991 yılında Amerikan Neo Conları uygulamaya koydukları bu planı o tarihteki Amerika Başkanı baba BUSH’un korkması neticesinde uygulamaya koyamamışlardı. Şimdi iktidardaki oğul BUSH ise yarım kalan planlarını uygulama safhasına koymuştur.

Amaçları için kullandıkları Kürtler ise bugün ABD nin yanında her ne kadar yer alsalar da gelecekte bir şeye sahip olamayacaklarını anlayacaklardır.

Bugün ABD ye güvenerek Türkiye ye karşı cephe almalarının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. ABD zaten yayınladığı bu son harita ile Ortadoğu da 1991 yılında başlattıkları savaşın taraflarını Türkiye, İran, Suriye, S.Arabistan, Azerbeycan, Gürcistan olarak ilan etmiştir.

İlan edilen savaşa karşı nasıl duracaklarını bundan sonra kendileri düşünmek zorundadır. El kaide ile baş edemeyen ABD nin yukarıda saydığım devletlerin milliyetçi unsurları ile savaşması hiçte kolay olmayacaktır. (Şimdiden kolay gelsin, gelsinler bakalım bu toprakların neresini alabilecekler.)

Kuzey ırak’ta yaşayan Kürtler ağababalarının emirleri ile Türkiye ye karşı diklenmelerinin sebebi ise artık bütün dünya tarafından bilinmektedir. AB de yanlarında yer aldığından Türkiye için bölünme süreci kansız olarak yapılmaya çalışılmaktadır.

Türk halkı bunu kabul edecek mi ?

Bir başbakanın dediği gibi AB yolu Diyarbakır’dan geçiyorsa

Bundan sonra AB nin istekleri daha agresifleşecek ve SEVR e doğru yol alacaktır.

Buna hiçbir Türk hükümeti evet demeyeceğine göre

Şimdiden AB ye elveda demenin zamanı geldi.

 
Toplam blog
: 27
: 1123
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1950 yılında ELAZIĞ' da dünyaya geldim. 1969 yılılnda Türk Silahlı Kuvvetleri' nde Jandarma Astsu..