Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Hükümet teslim oldu!

Hükümet teslim oldu!
 

Haber kanallarında Terörle Mücadele koordinatörü Edip BAŞER’İN görevden alındığı haberi geçince herhalde yanlış duydum diye diğer kanallara geçtiğimde haberin doğruluğunu anlayınca hayretler içinde kaldım.

Ne diyor Abdullatif ŞENER. “Terörle mücadele koordinatörü Edip BAŞER görevden alınmıştır.” Sormazlar mı adama neden diye?İşte bütün soru bu nedende yatıyor.

Terörle mücadele koordinatörü Edip BAŞER ne demişti. “Pkk ile mücadelede ABD’den bazı açılımlar bekliyorum. Bunun olmaması durumunda istifa edeceğim. Burada süs vazosu gibi durmanın bir anlamı yok.” Asker kökenli olması nedeniyle bir işin olup olmayacağını anlayacak bilgi ve deneyime sahip olan Edip BAŞER’in sözleri hükümeti rahatsız etti ve istifa sinyalinin kendilerine vereceği zararı gördüğünden görevden alarak yerine yeni bir atama yaptı.

Koordinatörlük makamı kurulurken bir işe yaramayacağı yetkili makamlar tarafından uyarılan ancak ABD’nin ısrarları sonucunda kurulan bu makamın artık bir işe yaramadığı ve sadece oyalama taktiği olduğu anlaşılınca görevli koordinatör tarafından bizzat üstü örtülü de olsa açıklanınca, hükümet paniğe kapılarak alel acele azil işlemini tercih etti.

Verdiği mesaj neydi?

*** ABD ile herhangi bir sürtüşmeye girmeyeceğim.

Bu mesaj kimlere gitti.

*** ABD’lerine ( Sözünüzden çıkmayacağım)

*** Kuzey Irak’taki Kürtlere (Rahat olun ne yaparsanız yapın sizin yanınızdayım)

*** AB’ye (Beni destekleyin ki Ortadoğu da yeni krizler çıkmasını engelleyeyim)

Peki bu engelleme ne pahasına olacak? Türk halkının ödeyeceği bedel nedir.?

*** Kuzey Irak’ta bir Kürt devleti kurulması.

*** Avrupa Birliğinin de desteklediği ve ABD Silahlı Kuvvetler Dergisi (AFJ) de sınırları çizilen Türkiye’yi bölme hareketine sessiz kalınması.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin farkına vardığı ve gerekli önlemleri almak için sürekli uyarıda bulunduğu, 12 Nisan 2007 tarihinde Gnkur. Başkanının yaptığı konuşmada gelinen noktada sınır ötesi operasyonun yapılmasının kaçınılmaz olduğu ve asıl düşmanın ABD olduğu açık açık belirtilerek bunun için gerekli olanın sadece siyasi irade olduğunu belirtmesine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahını sınır bölgesine taşımasına ve iç operasyonların yapıldığı sırada gerekli sınır örtesi operasyonun yapılabilmesi için siyasi destek vermesi gereken hükümet nerede?

Tabii ki emir aldığı ABD’nin yanında.

Kime karşı? Türk halkına karşı

Ne uğruna ? Cevabını hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Feda ettikleri nedir? Uğrunda kanlar dökülen ve binlerce şehit verilen TÜRK VATANI

Ne oldu?

Hükümet ABD ve AB’ye teslim oldu

 
Toplam blog
: 27
: 1123
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1950 yılında ELAZIĞ' da dünyaya geldim. 1969 yılılnda Türk Silahlı Kuvvetleri' nde Jandarma Astsu..