Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '20

 
Kategori
Öykü
 

Elvis Presley'in Aşkı

Elvis bekarlığın acıtıcı olduğunu kendine anlatamıyordu. Bir acıya uzatmıştı elini. İçinde biriken heyecana hevesle sarılıyordu. Evleneceği kızı seçmesi için kendini yenilemeliydi. Onca kız sarılmıştı ona, onca kız öpülmüştü. Kolay değildi üzerini sarandan kurtulmak.

İçinden yeni bir ruhun çıkmasını ona yol göstermesini istiyordu. Bu kızlardan utanan, çekingen, hatta yalnızlık denen bir rejimdi. Düşüncelerde bile meşhurdu o. Nasıl yalnız ve yüzü aşkta kızaracaktı. Askerliğini değiştirmişti ona, şarkı söyle tekliflerine karşılık.

Bu ilk adımdı. Özlediği ruha kavuşmak adına. Yorulmayı, emir almayı, revirde sorulamamışlara cevap vermeyi istiyordu. İstiyordu ki hayat denen yaşamı en alt kademede anlasın ve yaşasın.

Elvis doğru zamanı bekledi durdu. Bir bahaneyi bekliyordu onca gözler üzerindeyken. İçinden hep istedi bir kızın ona ulaşmasını ve o kıza dönüm noktası bir ilişki teklif etmeyi. Nihayet bir kız göründü. Priscilla’ydı bu, güzel ve aşk dolu kız. Elvis ona utangaç ve yüzü kızartan hislerle yaklaşmak istedi. Çünkü yaşayacağı aşk temiz ve pak olmalıydı.

Elvis Priscilla ile tanıştığı gün içindeki gizli güce dayandı. O gücü Elvis gayet güzel kullanıyordu. Bu Priscilla’yı içine taşımak gibi gizemli bir empatiydi. Priscilla ile masada oturup konuşurlarken Elvis kendini hep zorladı. Bundan keyif almayı hiçbir zaman denemedi Elvis. İçindeki ruh ile yaptığı antlaşmaya sadıktı.

Elvis aşkta ilerlemeye başlayınca yine içinde ki ruha danıştı. O “Aşkta ilerliyorsun ve bu sana  güzel hayaller yaşatacak. Sen yalnızca evlilik ve aile olmayı düşün.” Diyordu. Priscilla vazgeçilmezdi Elvis için. İlk köprüleri aralarında atmışlar bunda ilerliyorlardı. Zaten kısa bir süre sonra dünya bunu bilecek bu aşk köprüsünde ilerleyenlere el sallayacaklardı.

Elvis en çok içinde yaşattıklarına seviniyordu. Bu bir aşkı dünyaca aşk karşısında yürütebilmesiydi. Priscilla ile bunu yaşamak Elvis için çok değerliydi.

İnancı ona seslendi “Yakında acılar yaşamazsan elindekiler uçacak. Yeniden başladığın yere döneceksin.” Diye. Elvis inancın diğer anlattıklarını da dinledi. Priscilla ile evleneceği kesinlik kazanıyordu ve her birleşmenin zayıflığı olan ayrılığı da yaşayacağını hiç unutmadı.

Elvis “Yoksa bütün bunlar göstermelik mi olacak?” diye geçirdi içinden. Ama yanıldığını anladı, bir çocuğu olacağı kesindi, unutmuştu bunu. Ve doğacak çocuğuna hem erkek, hem kız ismini bulmada hazırlandı. Ve Lisa babasının isim sıralamasını alan kızı oldu.

Tuna M. Yaşar

 
Toplam blog
: 235
: 350
Kayıt tarihi
: 14.09.10
 
 

1973 Karabük doğumluyum. Üniversite uluslararası İlişkiler mezunuyum. Arkeoloji ve okültizm ilgi al..