Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Emniyet Müdürü Öksüz'den, Vali Aksoy'a veda yemeği...

Emniyet Müdürü Öksüz'den, Vali Aksoy'a veda yemeği...
 

Vali Aksoy'a Mersin Emniyeti tarafından verilen yemekte duygulu anlar yaşandı.


Valiler Kararnamesi ile Samsun a atanan Vali Hüseyin Aksoy için Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından veda gecesi düzenlendi.


Polisevi nde düzenlenen geceye eşi Hülya Aksoy ve oğlu Mehmet Aksoy ile birlikte katılan Vali Hüseyin Aksoy, kendisi için hazırlanan sürpriz video gösterimi ile duygulandı. Mersin Emniyet Müdürlüğü nün hazırlamış olduğu ve 2006 yılından bu yana yaptığı çalışmalar sırasında çekilen görüntü ve fotoğraflardan oluşan gösterimi büyük bir dikkatle izleyen Vali Aksoy, yarım saatlik bir nostalji yaşadı.
26 Ocak 2006 tarihinde başladığı Mersin Valiliği görevinde bugün itibariyle 4 yıl 4 ayı doldurduğunu hatırlatan Aksoy, 31 Mayıs Pazartesi günü Samsun Valiliği ne gitmek üzere Mersin den ayrılacağını söyledi. Mersin in, güvenlik hizmetleri bakımından Türkiye nin en hassas illerinden biri olduğunu vurgulayan Aksoy, "Mersin Valiliği görevine başladığımda, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına teşkilatla beraber büyük bir gayret içerisinde çalışma yaptık. Mersin de çok farklı unsurların yer aldığı, çok farklı hassasiyetlerin bulunduğu herkes tarafından biliniyor. Bu hassas süreçte görevli bulunduğum dönem itibariyle Mersin in huzur ve güvenliği adına Emniyet Teşkilatımızın büyük bir özverisinin, büyük bir gayretinin bulunduğunu ifade etmek istiyorum. Mersin de zaman zaman huzuru bozmak isteyen, farklı noktalara taşımak isteyen çevrelerin bir takım faaliyetlerini hepimiz yakından izledik, değerlendirdik ve onlarla ilgili gerekli çalışmaları hep beraber yaptık. Zaman zaman Mersin de huzur bozulmasın diye büyük gayret gösterdik, stresli günler de yaşadık. Ancak şunu büyük bir memnuniyetle ifade edebilirim ki, görev yaptığım süre içerisinde gerek Mersin in, gerek ülkenin gündemini oluşturabilecek her hangi bir olumsuz olayla karşılaşmadık. Bunda en büyük pay ise, İl Emniyet Müdürümüzden polis memuruna kadar Emniyet Teşkilatımızdaki arkadaşların gayreti ve çalışmasıdır. Hep beraber kentin huzur ve güven ortamının yürütülmesi adına mesai kavramı tanımadan büyük bir özveri ile gösterilen gayrettir. Bu sadece terörle mücadele boyutunda değil, asayiş hizmetinden trafik hizmetine, sokakta çalışan çocuklarımızdan diğer hizmetlere kadar bir çok konuda, bütün birimlerimiz önemli çalışma ve gayret içinde oldu. Mersin in huzur ve güvenliği adına gerçekten önemli çalışmaları hep beraber gerçekleştirdik" dedi.


Mersin de artık gelinen süreçte sadece olaylara doğrudan müdahale eden, olay olduktan sonra onun faillerini bulup adliyeye çıkaran bir anlayıştan, kentin sosyal sorunlarına el atan, sosyal sorunların giderilmesi adına diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışan bir Emniyet Teşkilatının var olduğunu dile getiren Aksoy, "İlgili arkadaşlarımızla beraber bir çok sosyal projeyi, Emniyet Müdürlüğümüzün destekleriyle önemli aşamaya getirdik, bir çok proje şu anda çalışıyor ve bundan sonra da bu çalışmalar devam edecek. Mersin de sadece günlük olaylarla değil, kentin geleceği adına yaptığımız bir çok proje ve çalışma var. Bunlar suçların azaltılması, kentin diğer kesimleriyle bir bütün olarak entegrasyonunun sağlanması gibi bir çok konuyu da beraberinde kapsıyor. Bu boyutuyla da bu projelerde görev alan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Mersin in, işsizlik ve göçün en yoğun yaşandığı, göçle gelen insanların kentle entegrasyonunun çok az olduğu bir kent olduğunu ifade eden Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Özellikle göçle gelen insanlarımızın gerek eğitim düzeyi itibariyle, gerekse gelir düzeyi itibariyle daha alt noktalarda yaşadığı bir kent. Böylesine özellikler ve hassasiyetler taşıyan bir kentte, emniyet ve asayiş hizmetlerine baktığımızda, diğer illerle karşılaştırdığımızda, gerçekten iyi noktada olduğumuzu çok net olarak görüyoruz. Tabi ki amaç, suçları azaltmak ve sonlandırmak ama insan unsurunun olduğu her yerde mutlaka suçlarda olacaktır. Bu suçlar işlendiği için Emniyet Teşkilatımız vardır ve onun gereğini yapacaktır. Mersin de böylesine önemli ve hassas süreçte bir çok kurum ve kuruluşla iş birliği içinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Başarı varsa bu herkesin ortak çalışması ile ortaya çıkan bir başarıdır. Görev yaptığım süre içerisinde birlikte çalıştığım tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarına teşekkür ediyorum."


Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz de, Vali Hüseyin Aksoy ile 11 aydır birlikte çalıştığını hatırlatarak, "Bu süre içerisinde sizden çok şey öğrendim. Her şeyden önce insanları kırmadan, incitmeden nasıl yönetilir onu gördüm. Nasıl bir arada tutulur, insan nasıl sevilir onu gördüm. Sizin bu şehre kattıklarınız ve yaptıklarınızı anlatmak mümkün değil. Sadece fiziki olarak sizi buradan göndereceğiz. İnanıyorum ki, başta ben olmak üzere sizi, teşkilatım hiç bir zaman unutmayacak. Biz Emniyet Teşkilatı olarak duygusal insanlarız. O nedenle güvendiğimiz insanları, silah arkadaşı olarak görür, ona duygusal bağlanırız ve seversek gönülden severiz. Sizi biz gönülden sevdik, duygusal bir bağlılığımız oldu. Gittiğiniz yerde size sağlık, mutluluk ve başarı diliyoruz" dedi.
Gecede ayrıca Mart ve Nisan ayında gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı bazı amir ve polis memurları, Vali Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve müdür yardımcıları tarafından takdirname ile ödüllendirildi.

Kaynak:Suphi Arıkan, Mersin Ses Gazetesi

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..