Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ankara Devlet THM Korosu, Toroslarda...

Ankara Devlet THM Korosu, Toroslarda...
 

Ankara Devlet THM Korosu,Toroslar'ı fethedecek.


9. Mersin Uluslar arası Müzik Festivali kapsamında kentimize gelecek olan Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları, Toroslar’da bir konser verecek.
Türk halk ezgilerinin en seçkin örneklerini, ileri bir anlayışla seslendirerek bu müziğin yurt içi ve yurt dışında tanıtılmasını sağlamak amacıyla 1986 yılında kurulan topluluk, 29 Mayıs Cumartesi günü saat:20.00’de Toroslar Belediyesi Çağdaşkent 3 Ocak Spor Kompleksi’nde bir konser ile, Toroslar halkını Halk Müziği’ne doyuracak.

Türkülerimizin ve halk çalgılarımızın çağdaş işlevlerini kazanabilmeleri için yeni yorum ve uygulamalar getirerek, geniş halk kitlelerince benimsenmesine yardımcı olmayı ilke edinen topluluk, anonim ve yeni türkülerle çok sesli uygulamalara giderek müziğe derinlik boyutunun kazandırılmasını hedefliyor.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk Halk Müziği ezgilerini dinlemek ve öz kültürünü yaşatmayı hedefleyen tüm Mersinlileri ücretsiz olarak sunulacak konsere davet ederken, Uluslar arası Mersin Müzik Festivali’ni organize eden tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Cengizhan AKAR, Halis ÇAŞKURLU, Günay ŞİMŞEK, Yıldız ÇAM, Nilgün KIZILCI, Pelin ÇETİN’in solist olarak katılacağı konserde ayrıca; Bağlamalarda Orkun YILMAZER - Kenan SEYHAN, kanunda Turgay COŞKUN, nefeslilerde Yücel ERBASAN - Ayhan AKIN, tar ve gitarda Erol ÇETİN, viyolonselde Ali EROĞLU, kemanda Levent CİVAN, Basta Ali ÇAM, ritimde Yaşar ALTINTAŞ - Bülent YANIK.
Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları yine 9. Mersin Uluslar arası Müzik Festivali kapsamında, 30 Mayıs 2010 Pazar günü saat 20.00’de Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi’nde ve 31 Mayıs 2010 Pazartesi günü saat 20.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda bir konser verecek.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..