Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Emperyalizm nereye barış, demokrasi ve özgürlük getirmiş ki?

Emperyalizm nereye barış, demokrasi ve özgürlük getirmiş ki?
 

Uğur Mumcu diyor ki: "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz."

Haydi Mumcu'nun bu önermesinden hareketle tarih bilgilerimize bir göz atalım. Göç ve ticaret yolları üzerinde bulunan, iklim özellikleri ve bitki çeşitliliği bağlamında son derece uygun olan bu topraklardan kimler gelip geçmedi ki?: Hititler, Frigyalılar, Lidyalılar, Urartular, Romalılar, İyonyalılar, Selçuklular, Osmanlılar...

Bu topraklar kimlerin saldırısına maruz kalmadı ki?: Asurlular, Medler, Persler, Moğallar, Safeviler, Haçlı orduları, Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar...

Bütün bu yaşananların bize öğreteceği şeyler nedir diye sorarsanız çok şey söyleyebilirsiniz.

1.Bu topraklarda birliğini kaybedenler, varlığını kaybetmişlerdir.

2.Üzerinde savaş yapılan bir ülkenin kazanan halkı yoktur daima ölüm ve yoksulluk onlara düşmüştür.

3.Böylesi yerlerde ari bir ırktan bahsedilemez. Irkçılık, mezhepcilik yapanlar emperyalizmin "böl, parçala, yut" oyununun parçası olmaktan kurtulamamışlardır.

Atatürk'ün gördüğü bu ve daha fazlasıdır. Emperyalizmin "Böl, parçala, yut" formülüne karşı O'nun formülü "Birleş, kaynaş, yutulma, yurtta barış, dünyada barıştır."

O nedenle: "Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir. Ne mutlu Türküm diyene." demiştir. Türkiye halkının içinde Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Türk...herkes vardır ve eşittir. Bu ırkçı bir söylem değil kapsayan, kucaklayan bir tanımlamadır. Birleşme, kaynaşma, yutulmama formülüdür.

Aydınım, ilericiyim, demokratım diyenlerin daha çok bilgilenmesi, ince ince düşünerek durum muhakemesi yapması gerekiyor. Etnik ve dinsel milliyetçilik nedir? İlericilikle, demokratlıkla ilgisi, alakası var mıdır?

Küresel sistem  ölmüş Atatürk'ümüzü mezarında bile niçin rahat bırakmıyor? O gün mazlum milletlere örnek olan Atatürk'ün bu gün de yaşanarak doğrulanan görüşlerinin Küresel sömürüye karşı alternatif olarak yeniden parlayacağını mı hissediyorlar?

Yoksa  televizyonlarda Atatürk'e, ulus devlete saldırıda bulunanların etkisinde sizde mi kalıyorsunuz?

Amerika, İngiltere, Fransa kendi ulus devletlerine sahip çıkıyorlarsa ve bizde ulus devlet düşmanlığı yaratmak için can hıraç çalışıyorlarsa bunda bir puştluk aramak gerekmez mi?

Hele Sev-ri bize dayatanların onlar olduğunu düşününce kuşkularınız artmıyor mu?

Emperyalizm nereye barış, özgürlük ve demokrasi getirmiş ki bize getirsin?

Bilgi sahibi olmaya devam edelim lütfen. Bilgi sahibi olmadan ne aldığını, ne de sattığını bilirsin. Yanlış fikirleri doğruymuş, doğru fikirleri yanlışmış gibi yaymanın aleti olursun.

 
Toplam blog
: 114
: 860
Kayıt tarihi
: 29.12.06
 
 

Osmaniye Düziçi doğumluyum. Sınıf öğretmenliği, ilköğretim müfettişliği, il milli eğitim müdürlüğ..