Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '11

     
    Kategori
    Siyaset
     

    En azından neleri öğrendik

    2002 yılından bu yana şu ya da bu şekilde siyaset hayatımızı AKP veya AKP aracılığıyla birileri yönetiyor. Üstelik sadece siyaset hayatımızı da değil yaşamsal açıdan hemen hemen her hususta AKP'nin izlerini taşıyan bazı uygulama ve davranışlar hayatımızın bir parçası haline geldi veya getirildi. 

    Örnek vermek gerekirse artık çok küçük bir azınlık ihtilallerin gerekli olabileceği düşüncesindedir. Eskiden ise bu kısım düşünen insanlar -ihtilallerden yara alan yararlananlardan çok bile olsa- sanki daha fazlaydı. AKP'nin siyaset hayatına şu veya bu şekilde çıkmaz bir yapıştırıcıyla tutturduğu ileri demokratik düşüncelerden biri bu olmuştur. 

    Örneğin; siyaset hayatında illaki gözle görünür birşeyler yapmış olmanın önemi anlaşılmıştır. Siz ne kadar demokrasiden insan haklarından ve gelir dengesinden söz açarsanız açın millet duble yola bakıyor. Benim tanıdığım çok AKP'li duble yollardır, hızlı trendir, uçak fiyatlarıdır, bunlar için AKP'ye oy veriyor. Bi bakıma doğru da buluyorum onların bu nedenlerle oy veriyor olmalarını fakat o duble yollarda 4, 5 TL benzini yakarak yol alınıyor olmasını (?) ne onlara ne de kendi içime izah edemiyorum. 

    Örneğin; siyaset adamı dediğinizde bir karizma olması gerektiği anlaşıldı. Şov yaptığın açık da olsa yaptığın şovun hemen arkasından masaya oturup askeri anlaşmalara kuzu kuzu imza da atıyor olsan o masaya oturmadan hemen önce bi "van minüt" demenin hem ulusal hem de uluslararası siyasette ne kadar puan kazandırığını hatta insana seçim bile kazandırabildiğini öğrendik. 

    Mağdur edebiyatının ve parti kapatmanın oy oranında bir çarpan etkisi yarattığını öğrendik. Bizim de partimiz kapatıldı ne olacak bişey olmaz demenin hiç bir kar getirmediğini öğrendik. 

    Holigalığın iyisinin de kötüsünün de ancak zarar getirdiğini öğrendik. Artık Atatürkçülük üzerinden siyaset yapmak istemediğimizi ıspatlamak için Atatürk'ün adını bile sayılı kullanmak zorunda olduğumuzu öğrendik. Tarihi şahsiyetlerden sözederken isterlerse dünyayı kurtaran adamın oğlu olsun nasıl bir imaj çizilmek isteniyorsa olayların ona göre yorumlanabileceğini öğrendik. 

    Velhasılıkelam AKP'nin bu yaklaşık 10 yıllık iktidar geçmişi bize iyisiyle kötüsüyle çıkarmamız gereken çok ders verdi. Umarım bu dersleri bizler kadar millete hizmet edecek siyasetçilerimiz de öğrenmiştir de kötü niyetli doğru siyasetten kurtulmak için iyi niyetli yanlış siyasete oy vermek zorunda kalmayız. Ben şahsım adına önümüzdeki yeni dönemde AKP'nin iktidar olarak devam etmesini istemiyorum. Ancak bu yukarıda saydığım öğretilere henüz vakıf olamayan bir partinin de ne iktidar ne de iktidar ortağı olmasını istemiyorum. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 359
    Kayıt tarihi
    : 30.05.11
     
     

    Selçuk Üniversitesi İşletme mezunuyum. Özel bir şirkette muhasebe departmanında çalışıyorum. Evliyim..