Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '20

 
Kategori
Sağlık
 

En Çok Merak Edilenler

Meme Estetiği En Çok Merak Edilenler

Meme estetiğinde birden fazla işlem yapılabilmektedir. Meme büyültme, meme küçültme, meme dikleştirme, meme toparlama, meme asimetrisi ve ders meme ucu deformitesi dediğimiz meme ucunun iç kısmına doğru gelişmesidir. Elbette saydıklarımızın hepsi hem estetik hem fonksiyonel olarak çok önemlidir. Cerrahi müdahale gerektirecek ameliyat olabilmektedir.

Meme Estetiği Emzirmeye Engel mi?

Meme estetiği ameliyatı özellikle ameliyat olduktan sonra anne olmak isteyen kadınların en sık sorduğu sorulardan birisidir. Meme estetiği ameliyatı kullanılan teknik ve doktor seçimine bağlı olarak süt kanalları ve süt bezlerine zarar verilmemesi durumun da emzirmeye engel değildir.

Meme Estetiği İz

Meme estetiği ameliyatında bir çok teknik bulunmaktadır. Yapılan estetik operasyona bağlı olarak değişmekle birlikte meme protezi için meme altından küçük bir kesi açılarak protez yerleştirilir ve kesi yerinin iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında doktorunuzun tavsiyelerini dinlemeniz önemlidir. Verilen iz kremleri düzenli kullanılmalıdır ve meme kesi yeri zorlanmamalı olsa kanama iz problemlerini olumsuz etkilemektedir.

Meme Estetiği Kaç Saat Sürer

Meme estetiği ameliyatı kişiden kişiye değişmekle birlikte genel anestezi altıda 1 – 1,5 saat sürmektedir.

Meme Estetiği Kimlere Yapılır

Meme büyültme operasyonu; memesini küçük bulan kişiler, doğuştan veya sonradan oluşan nedenlerle meme gelişimi bozukluğu olan kişiler, emzirme süreci sonrası memenin içinin boşalarak sarkık görünen kişiler, meme kanseri cerrahisi sonrası meme rekonstrüksiyonuna ihtiyacı olan kişiler bu operasyonu gerçekleştirebilmektedir. Aslında meme boyutundan ve şeklinden memnun olmayan her kadın meme büyültme operasyonuna başvurabilmektedir.

Meme Estetiği Yaş

Meme estetiği ameliyatlarında sağlık sorunu olmayan ve 18 yaşını doldurmuş meme estetiği olamk isteyen her hastaya yapılabilir.

Meme Estetiği İyileşme Süreci                 

Meme estetiği ameliyatı sonrası 2 hafta boyunca kaliteli istirahat etmeniz gerekmektedir. Ameliyattan 1 ay sonra hafif tempoda spor yapabilirsiniz 2. Aydan itibaren normal spor yamanızda engel olmamaktadır. Tam iyileşme süreci 1 yıl olmaktadır. Meme estetiği önceside 6 ay ve sonrasında hiç sigara içilmemelidir. Sigara tüketimi ameliyattan sonra devam ederse yara iyileşmesini kötü etkileyerek hem ameliyat sonucunun hem de iyileşme sürecinde hastanın daha uzun sürede bu süreci atlatmasına neden olacaktır.

Meme Estetiği Fiyat

Meme estetiği ameliyatlarında hastanın deformasyonlarını bilmeden, hastanın şikayetlerini bilmen kesin fiyat vermek mümkün değildir. Meme estetiği ameliyatlarında fiyatı belirleyen faktörler ise meme deformasyonu, yapılacak işlem, kullanılan teknik, doktor tercihi, hastane ve alınan hizmete göre değişebilmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/meme-buyutme-ameliyati/

https://www.tasklinik.com/meme-kucultme/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..